Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prognoza agrometeorologica 08-14 martie
Pentru intervalul 08-14 martie, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) prognozeaza un regim termic al aerului in general mai ridicat decat in mod normal, in cea mai mare parte a tarii.
Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -2...11°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...6°C, in toate zonele agricole.
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 3...16°C, la scara intregii tari.
Temperatura minima a aerului se va situa intre -7...5°C, in majoritatea regiunilor.
Sub aspect pluviometric, se prognozeaza precipitatii sub forma de ploaie pe aproape intreg teritoriul agricol, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), insotite de intensificari temporare ale vantului.
Caracteristici agrometeorologice
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm,
se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in toate zonele de
cultura.
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice prognozate, ritmurile de crestere si dezvoltare ale speciilor de rapita, orz si grau de toamna se vor desfasura lent in cea mai mare parte a regiunilor agricole. Local, in depresiunile din centrul si nordul tarii vor fi posibile stagnari temporare in evolutia proceselor de vegetatie ale plantelor.
Culturile de orz si grau de toamna, infiintate in epoca optima vor inregistra fazele de formare a frunzei a treia si infratire (40-100%), iar cele semanate tardiv, rasarirea, aparitia frunzei a treia si infratirea (30 100%).
In sudul, sud-estul, estul si centrul tarii, rapita isi va continua infrunzirea (9-12 frunze), cu o uniformitate si vigurozitate a plantelor in general medie si slaba.
Speciile pomicole din majoritatea plantatiilor se vor afla in repausul biologic, iar local pe terenurile cu expozitie sudica se va continua umflarea mugurilor de rod, indeosebi la soiurile timpurii de samburoase.
In toate podgoriile, la vita de vie se va semnala starea de repaus vegetativ.
In conditiile agrometeorologice prognozate, lucrarile agricole specifice acestei perioade vor fi intrerupte temporar, in zilele cu precipitatii.
Specialistii recomanda in urmatorul interval continuarea efectuarii controlului biologic pentru determinarea viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a mugurilor de rod la speciile pomicole si viticole.
Totodata, fermierii sunt sfatuiti sa administreze ingrasaminte minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna si sa efectueze lucrari de intretinere in plantatiile pomi-viticole.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura