Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru sfarsitul lunii iulie


În această perioadă va predomina o vreme mai caldă decât în mod normal, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.
Pentru sfarsitul lunii iulie 2010, agrometeorologii au anuntat ca rezerva de umiditate în cultura de porumb, pe profilul de sol 0-100 cm se va încadra în limite satisfăcătoare şi apropiate de optim în regiunile agricole vestice, centrale şi nordice ale ţării.

În Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi Olteniei, sudul şi estul Moldovei, precum şi în vestul Banatului şi al Crişanei, vor fi posibile deficite accentuate de apă, seceta pedologică având diferite grade de intensitate (moderată, puternică şi extremă).Temperatura medie diurna a aerului se va încadra între 20...29°C, valori mai ridicate cu 1...6°C în raport cu mediile multianuale, la nivelul întregii ţări.

Temperatura maximă a aerului se va situa între 27...34°C în majoritatea regiunilor agricole, cele mai ridicate valori înregistrându-se în zonele de câmpie din sudul şi vestul ţării. Temperatura minimă a aerului va fi cuprinsă între 13...23°C pe întreg teritoriul agricol al ţării.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Se întrevăd ploi locale, sub formă de aversă, fiind însoţite de descărcări electrice şi intensificări temporare ale vântului, în cea mai mare parte a ţării.

De asemenea, datorită temperaturilor maxime ridicate din aer situate peste limitele biologice critice de rezistenţă ale plantelor (30...32 °C), în sudul, vestul şi local sud-estul ţării, la culturile prăşitoare va fi posibilă semnalarea fenomenului de ofilire temporară şi răsucire a aparatului foliar în orele de amiază, îngălbenirea frunzelor bazale, precum şi forţări stadiale.

La grâul de toamnă semănat în perioada optimă se vor continua lucrările de recoltare, iar la culturile înfiinţate tardiv din jumătatea de nord a ţării se vor semnala fazele de maturitate deplină (10-100%) şi recoltare.

Floarea-soarelui se va afla în fazele de înflorire (30-100%) şi maturitate ceară (10-100%), iar local, în sudul ţării, se va putea declanşa faza de maturitate deplină (10-40%).

Sub aspect fenologic, porumbul îşi va continua apariţia paniculului (80-100%), înflorirea-mătăsirea (40-100%) şi maturitatea lapte (10-100%). Cele mai avansate în vegetaţie vor fi culturile din jumătatea de sud a ţării, în special hibrizii extratimpurii şi timpurii, la care se va semnala maturitatea ceară (10-30%).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton