Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza meteo pe trei luni: O vara torida si secetoasa


Administratia Nationala de Meteorologie ne-a pus de curand la dispozitie toate datele despre ce ne pregateste vremea in urmatoarele trei luni. Prognoza, din pacate, aduce informatii care sunt motiv de ingrijorare, mai ales pentru agricultori.

Anul acesta nu ne putem plange ca nu am fi avut primavara, asa cum destul de des s-a intamplat cind am trecut relativ brusc de la iarna la vara. Dar luna aprilie a iesit din limitele climatologice prin lipsa recipitatiilor, asa ca este foarte probabil ca lanurile de porumb, in special, dar si alte culturi de primavara, sa aiba de suferit.
ANM-ul ne da totusi vesti bune pentru luna mai: realizarea normei de precipitatii in toata tara, ba chiar si cu ceva depasiri in sud.

Ploile vor respecta tipicul lunii, asa ca vor veni sub forma de averse insotite de descarcari electrice, grindina si intensificari ale vantului, uneori chiar cu aspect de vijelie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat priveste temperaturile, estimarile indica valori normale, usor mai mici doar prin nordvestul tarii. Minimele mai pot atinge limita inghetului dar si maximele pot depasi 30 de grade.

In schimb, estimarile ANM pentru primele doua luni de vara sunt de natura sa ne ingrijoreze, caci in iunie, exceptand zone din nord-vestul si sudul tarii, vom avea parte de cantitati de apa in general mai mici decat cele normale.

Asta nu inseamna ca nu vom avea parte de averse, insotite de fenomene electrice, de vant cu aspect de vijelie si grindina.

Daca adaugam la asta si faptul ca temperaturile medii lunare vor depasi valorile normale in cea mai mare parte, ingrijorarea agricultorilor va fi una cat se poate de indreptatita.

Citeste mai mult in Romania Libera Prognoza meteo 2009 in agricultura
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016