Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul de garantare de către stat a creditelor pentru agricultură, numit şi Primul siloz, intră astăzi în Guvern


Guvernul vrea să aplice principiile din Programul ,,Prima casă’’ şi în alte domenii, iar primul vizat este agricultura. Astfel, în şedinţa de astăzi a Executivului se va adopta o ordonanţă pentru reglementarea depozitării cerealelor şi se vor stabili condiţiile în care statul va garanta certificatele de depozit. “Fondul de Garantare a Creditului Rural va primi de la CEC 10 milioane de euro pentru a oferi garanţii”, a spus ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu. El a arătat că va beneficia de garanţia statului pentru un credit bancar doar agricultorii care îşi vor depozita cerealele în silozuri licenţiate. “Capacitatea totală de depozitare în România este de 14,4 milioane de tone, dintre care silozuri cu o capacitate de 6,6 milioane de tone vor putea fi licenţiate”, a spus Sârbu.

Practic, agricultorul poate să îşi depoziteze cerealele într-un siloz licenţiat, iar cu certificatul pe care este înscrisă cantitatea de seminţe depozitată se poate prezenta la bancă pentru a-l oferi garanţie suplimentară la obţinerea unui credit.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe certificat va figura doar 90% din cantitatea depozitată, restul de 10% rămânând la dispoziţia depozitarului pentru situaţia în care producătorul nu poate plăti cu bani taxa de depozitare, scrie Cotidianul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton