Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul “Fructe în şcoli” îi descurajează pe producătorii din România


Condiţiile impuse de Ministerul Agriculturii producătorilor care doresc să participe la programul “Fructe pentru elevi”, despre care vorbeam zilele trecute îi avantajează în special pe importatori. Potrivit documentului publicat de minister, merele trebuie să aibă în jur de 300 de grame bucata şi să nu aibă nici o pată, să fie întregi, sănătoase, spălate, curate, fără materii vizibile, fără urme de atacuri de boli şi dăunători, fără umiditate externă în exces, fără miros sau gust străin, să reziste la transport şi manipulare. Fructele pe care copiii le vor primi în ultima pauză de dinaintea terminării cursurilor vor cântări între 90 şi 150 de grame, vor costa maximum 30 de bani, vor fi întregi, sănătoase, spălate, fără pete, viermi, mirosuri şi gusturi străine, rezistente la transport.
Potrivit directorului Institutului de Cercetări Alimentare, specialiştii care au redactat aceste condiţii au „omis” să precizeze exact ce era mai important: calitatea gustului. „Ideea e foarte bună pentru copii, mai ales că ei nu sunt educaţi să consume fructe. Însă nu poţi să nu ţii cont şi de caracteristicile nutriţionale. Aşa s-a întâmplat şi cu castravetele, când spuneau să nu fie strâmb. Ministerul Agriculturii ar fi trebuit să dea şi alţi indicatori, cum ar fi capacitatea antioxidantă a mărului, conţinutul de vitamina C sau conţinutul în fibră”, a declarat Gheorghe Mencinicopschi, pentru ziarul Adevărul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Producătorii de mere sunt şi ei descumpăniţi. „Cred că noile reguli sunt făcute ca să ne înlăture de pe piaţă pe noi, producătorii din ţară. Merele noastre sunt mai bune decât cele de import. Ale noastre mai au câte o pată pe ele pentru că sunt ecologice, netratate cu substanţe. Asta ar trebui să conteze mai mult decât stasul pe care îl vor ei. Dar cei de la Guvern vor mere din străinătate pentru că aşa le sunt plătite lor taxe”, spune Titi Toma, producător de mere din Voineşti, Dâmboviţa.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016