Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul National pentru Dezvoltare Rurala va fi mai usor de accesat din mai 2009

Programul National pentru Dezvoltare Rurala va fi mai usor de accesat incepand cu luna mai 2009, intrucat Ministerul Agriculturii impreuna cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) lucreaza la o procedura de a simplifica metoda depunerii documentatiei, a declarat Rodica Matei.
"Lucram la simplificarea procedurilor, in sensul ca o serie de documente nu sunt necesare la depunerea documentatie, putand fi solicitate la contractare, la prima plata, la ultima plata sau pe parcursul derularii obiectivului de investitii. Din punctul acesta de vedere APDRP impreuna cu noi (n.r. Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale) lucreaza la identificarea acestor documente. Nu va mai dura mult, deoarece intentionam ca procedura simplificata sa o aplicam in noua sesiune care va incepe in mai, speram noi", a declarat directorul Directiei strategii, politici si programe de dezvoltare rurala, Rodica Matei, potrivit NewsIn.

Astfel, pana la 14 documente vor putea fi eliminate din etapa depunerii documentatiei.

"Le-am identificat si acum lucram la modalitatea in care vor putea fi eliminate", a spus Matei.
Potrivit reprezentantului MAPDR, odata cu simplificarea procedurii initiale de accesare a programului, aceasta va conduce la depunerea a unui numar mai mare de proiecte, insa selectia se va mentine neschimbata. Astfel, vor fi aprobate doar proiectele bune, realizate corect.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Probabil vor fi mai multe proiecte, insa selectia se va mentine. Nu putem merge pe regula primul venit, primul servit. Si pentru noi e bine sa avem o selectie, pentru ca nu poti sa faci intr-o zona aceleasi investitii. De exemplu, nu poti sa faci intr-o zona unde ai un anumit numar de capete de animale, cinci abatoare, pentru ca nu ai de unde sa aduci animale ca sa le tai in acele abatoare", a explicat Matei.

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale va lansa in perioada urmatoare trei masuri noi din cadrul Programului National pentru Dezvoltare Rurala, pana la sfarsitul anului putand fi lansate toate masurile din cadrul programului. Potrivit unui comunicat al ministerului, masurile lansate in perioada imediat urmatoare sunt Masura 122 privind "Imbunatatirea valorii economice a padurii", 125 de "Imbunatatire si dezvoltare a infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii", precum si Masura 221 - "Sprijin pentru zona montana defavorizata".

"Noi lucram acum la proceduri si la ghidul solicitantului. Am vrea sa le avem gata in iunie, ca sa putem posta pe site ghidul solicitantului, pentru ca sunt masuri la care pregatirea proiectelor dureaza mai mult si atunci este bine ca oamenii sa aiba din timp informatiile", a mai spus Rodica Matei.

Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013, in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii. Prin PNDR se vor derula, pana in 2013, fonduri europene de peste opt miliarde de euro, fonduri provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016