Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect legislativ privind subventiile, respins de Senat

proiect-legislativ-privind-subventiile-respins-de-senat

Proiectul se refera la documentele necesare in cazul in cazul concesionarii sau inchirierii unei suprafete de pajisti de catre o asociatie de crescatori de animale.


In luna mai a anului in curs, doi deputati ai UDMR au depus un proiect legislativ care propunerea o schimbare majora la declararea suprafetelor de pajisti exploatate de catre composesorate si alte forme asociative, document ce prevedea ca in momentul declararii la APIA a acestor suprafete, solicitantii sa aiba nevoie doar de o adeverinta de la primarie.
 
Concret, initiatorii proiectului au propus ca la declararea la APIA, in cazul concesionarii sau inchirierii unei suprafete de pajisti de catre o asociatie de crescatori de animale, odata cu cererea unica, composesoratele si formele asociative sa nu mai fie obligate sa prezinte si copiile titlurilor de proprietate pentru respectivele suprafete agricole.
 
In schimb, pana in 2020, subventiile solicitate sa se poata da pe baza adeverintei emise de primaria pe raza careia se afla terenurile agricole si a unui tabel centralizatpr care cuprinde acordul fiecarui membru detinator de animale privind depuenrea cererii unice de plata de catre forma asociativa.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Proiectul are insa sanse minimea sa ajunga sa fie pus in aplicare, intrucat, dupa ce a fost analizat in Comisia de Agricultura din Senat, a fost respins.
 
Motivele respingerii documentului sunt urmatoarele :
– inlocuirea titlului de proprietate cu adeverinta eliberata de primarie constituie o reglementare care excedeaza prevederilor Legii nr. 1/2000 ;
– adeverintele eliberate de primarie sunt acte provizorii, supuse, deci, revocarii si nu pot inlocui titlurile de proprietate ca document care atesta dreptul de utilizare a terenului, ca act generalizat si avand un caracter permanent Propunerea legislativa face parte din categoria legilor ordinare, potrivit prevederilor art. 76 alin. 2 din Consitutia Romaniei, republicata.
 
Ca urmare, formele asociative va trebui sa prezinte in continuare la APIA, pe langa alte documente justificative, si copiile titlurilor de proprietate.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016