Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiectul privind acordarea gratuită de mere în şcoli ar putea deveni OUG pentru a grăbi demararea

Proiectul privind acordarea gratuită de mere pentru elevii claselor I-VIII ar putea deveni Ordonanţă de Urgenţă pentru a grăbi aprobarea acesteia şi distribuirea în timp cât mai scurt a produselor în şcoli, a declarat miercuri, pentru Agenţia NewsIn, Daniel Botănoiu.

"Cu Ordonanţa de Guvern ar fi durat foarte mult aprobarea şi cum nu mai e mult timp până la începerea şcolii, Guvernul a solicitat transformarea în Ordonanţă de Urgenţă a acestui proiect, pentru ca elevii să beneficieze cât mai repede de merele acordate gratuit", a explicat directorul general al Direcţiei generale de politici agricole din cadrul Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), Daniel Botănoiu.


Potrivit acestuia, după aprobarea Ordonanţei, demararea distribuţiei de mere în şcoli va depinde de cât de repede consiliile locale vor organiza licitaţiile pentru selectarea firmelor de la care se vor achiziţiona produsele şi care vor realiza transportul acestora. De asemenea, aplicarea cât mai rapidă a proiectului depinde şi de posibilitatea şcolilor de a pune la dispoziţie spaţii de depozitare corespunzătoare pentru fructe.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

În plus, potrivit unui proiect legislativ publicat pe site-ul ministerului de resort se arată că "neadoptarea de urgenţă a prezentului act normativ conduce la neîndeplinirea obligaţiilor asumate de România în faţa Comisiei Europene privind implementarea acestui program în anul şcolar 2009/2010 şi la neaccesarea fondurilor europene alocate".

Daniel Botănoiu declara recent pentru NewsIn că elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat vor primi gratuit mere, în anul şcolar 2009-2010, în valoare de circa 12 milioane de euro, printru program cofinanţat de Uniunea Europeană. Astfel, 4,99 milioane euro vor fi alocaţi din bani europeni, iar restul de la bugetul de stat.

Banii vor fi utilizaţi atât pentru cumpărarea efectivă a produselor, cât şi pentru transport, depozitare şi alte acţiuni.

Potrivit unui comunicat remis recent de MAPDR, acest program de încurajare a consumului de fructe în şcoli este implementat de către Consiliul Uniunii Europene, începând cu anul şcolar 2009 - 2010 şi va dura până în anul 2013. Elevii din învăţământul de stat şi privat vor primi în anul şcolar 2009-2010 gratuit mere pentru o perioadă de maximum 100 de zile de şcolarizare, în limita unei valori zilnice de 0,30 lei/elev.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016