Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pronosticuri privind sectorul cerealier 2014-2015: 80% din culturile baltice compromise de inghet

pronosticuri-privind-sectorul-cerealier-2014-2015-80-din-culturile-balticecompromise-de-inghet

Copa-Cogeca a publicat cifrele estimative privind sectorul cerealier aferent campaniei 2014/15, indicand o situatie pozitiva a insamantarilor de iarna, sub rezerva faptului ca perioada de vegetatie se afla inca la inceput.


Evenimentul a avut loc in contextul reuniunii Grupului de lucru „Cereale” din cadrul Copa-Cogeca. Cu ocazia reuniunii, numeroase state membre au indicat o situatie pozitiva a culturilor lor, pe fondul iernii blande din acest an si a nivelului bun de insamantare.
 
In ciuda nesigurantelor privitoare la sezonul de insamantare al porumbului, suprafata totala ar trebui sa ramana stabila, productia cerealiera europeana urmand sa inregistreze cresteri de 1.5% in raport cu anul trecut si usoare ameliorari in ceea ce priveste suprafetele cultivate cu grau. Situatia Regatului Unit este de asemenea pozitiva, in ciuda inundatiilor puternice.
 
Cu toate acestea, inanumite tari, cum ar fi Spania, este prea devreme pentru pronosticuri, cifrele ramanand prudente si la nivelul UE. Au fost semnalate, de asemenea, ingrijorari si la nivelul suprafetelor cultivate cu grau, in ciuda conditiilor climatice bune din respectivele regiuni. Cu toate acestea, statele baltice se confrunta cu o proportie foarte ridicata de culturi compromise de inghet (in jur de 80%), cautandu-se soiuri de primavara disponibile.
 
Pentru a se garanta disponibilitatea semintelor pe viitor trebuie redactat un bilant privind semintele de cereale, oleaginoase si leguminoase existente, a indicat Max Schulman, presedintele Grupului de lucru

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In ciuda potentialului existent, este inca prea devreme pentru a exista vreo garantie. Conditiile sunt inca secetoase in anumite regiuni, este nevoie de mai multa apa si exista posibilitatea ca un nou val de frig sa isi faca aparitia in nord, a mai precizat Schulman.

In plus, nu este deloc sigur ca producatorii de cereale vor dispune de suficiente fonduri pentru a face fata costurilor tot mai mari asociate, de exemplu, ingrasamintelor si produselor fitosanitare. Aceasta situatie economica precara pune presiuni asupra cultivatorilor, indemnandu-i sa isi exploateze intregul potential de productie, a avertizat el.
 
Conform cifrelor estimative provizorii ale Copa-Cogeca, productia de grau moale a UE-28 va creste cu 2.7% anul acesta, ajungand la 136.199 milioane de tone, productia de orz urmand sa scada usor, cu 0.4%.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016