Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Propact, noul sindicat al ferimierilor din Dobrogea

propact-noul-sindicat-al-ferimierilor-din-dobrogea

In organizatie s-au inscris membri din aproape toate localitatile judetului Constanta.


Eforturile fermierilor dobrogeni de a se reuni intr-o organizatie puternica prin care sa fie reprezentati si sa isi poata face cunoscute problemele, au fost incununate de succes in cursul zilei de ieri, cand a fost constituit in mod oficial sindicatul Propact.
 
Demersurile pentru infiintarea sindicatului au fost incepute inca din luna ssptembrie si dupa mai bine de o jumatate de an, s-a reusit in cele din urma desfasurarea sedintei de constituire. La intrunire au participat fermieri din aproape toate localitatile judetului Constanta, iar dupa parafarea documentelor de constituire s-a trecut la alegerea presedintelui sindicatului.
 
Acesta a fost desemnat in persoana lui Victor Cruceru, care a declarat cu aceasta ocazie ca organizatia Propact se doreste a fi o reprezentare a fermierilor dobrogeni in dialogul cu autoritatile locale dar si o modalitate de rezolvare a problemelor cu care acestia se confrunta in activitatile lor. Iar problemele nu sunt putine, dupa cum afirma Victor Cruceru: "Sunt destule probleme cu terenuri, retrocedari, islazuri  si asa mai departe. In vizitele pe care le-am facut in multe localitati constantene, fermierii mi-au spus ca, daca ei se ocupa de acte, nu mai are cine sa le mulga vacile. Atunci, sindicatul, prin formele de asociere, isi propune sa faca parteneriate si sa duca producatorilor agricoli informatia si documentatia necesare in accesarea fondurilor europene".
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Un alt obiectiv al sindicatului Propact va fi si cautarea si gasirea de piete de desfacere pentru fermierii dobrogeni, pentru a-i ajuta pe acestia sa-si valorifice produsele si sa se dezvolte. "Nu se gasesc piete de desfacere. In piata romaneasca, produsele autohtone sunt contopite de produsele din alte tari, care pur si simplu ii subjuga pe fermieri, nemaiputand sa vanda la un pret real. Astfel, de cele mai multe ori, ei sunt nevoiti sa vanda in pierdere. De altfel, fermierii au probleme şi cu procesarea. In judetul Constanta nu exista un abator avicol sau un punct de procesare a pielii sau a lanii de oaie", a mai spus liderul fermierilor sindicalisti din Dobrogea.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016