Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proprietarul singurului automat de lapte din judeţul Harghita a fost amendat de inspectorii sanitar-veterinari


Proprietarul singurului automat de lapte din judeţul Harghita, amplasat în Miercurea Ciuc, a fost amendat de inspectorii sanitar-veterinari şi i s-a interzis activitatea, întrucât nu are autorizaţie sanitar-veterinară. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Harghita, dr. Bodo Arpad, a declarat, joi, că proprietarul dozatorului de lapte a fost amendat cu suma de 2.500 lei, anunta Agerpres.
Totodată, s-a emis o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii, întrucât nu are autorizaţie sanitar-veterinară pentru vinderea laptelui. Întrucât proprietarul nu s-a conformat şi a continuat activitatea, el a fost acţionat în instanţă.

Dr. Bodo Arpad spune că, între timp, acesta a depus un dosar de eliberare a unei autorizaţii sanitar-veterinare şi urmează să se analizeze dacă respectă condiţiile impuse de lege.

'Urmează să merg, personal, la proprietarul respectiv, să văd care sunt condiţiile de producere şi de transport ale laptelui, pentru a stabili dacă poate primi autorizaţie', a spus purtătorul de cuvânt de la DSV.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a ţinut să precizeze că analizele de laborator efectuate au arătat că laptele nu respectă normele impuse de Uniunea Europeană, dar nu poate fi considerat un pericol pentru sănătatea publică.

Singurul automat de lapte din judeţ a fost amplasat, în luna decembrie 2008, la intrarea în piaţa agro-alimentară din Miercurea Ciuc, de un proprietar din comuna Ciucsângeorgiu. Acesta spune că ideea i-a venit după ce a văzut un automat similar în Elveţia, ţară pe care a vizitat-o de curând şi s-a gândit că în acest fel îşi poate vinde laptele mai bine şi mai civilizat.

Aparatul a costat 8.000 de euro, este din inox şi dispune de un program prin care proprietarul poate verifica, prin Internet, cât lapte s-a vândut sau dacă trebuie să îl aprovizioneze.

Un litru de lapte de casă, oferit de acest automat, costă 2,5 lei, iar cumpărătorul trebuie să vină cu recipientul de acasă. Cei care doresc să cumpere mai puţin de un litru o pot face liniştiţi, dozatorul oferind şi 100 de mililitri sau 200 de mililitri, în funcţie de câţi bani are fiecare.

Amplasarea dozatorului de lapte a intrat imediat şi în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică, conducerea instituţiei considerând că poate fi un pericol faptul că laptele se vinde în PET-uri pe care oamenii le aduc de acasă.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016