Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proteste ale agricultorilor şi fermierilor în faţa Prefecturilor din ţară


Fermierii şi agricultorii din ţară au protestat, joi, în faţa Prefecturilor, oamenii având pancarte şi scandând lozinci împotriva Guvernului şi cerând demisia ministrului Agriculturii. Protestele au avut loc în Bacău, Braşov, Sibiu, Buzău, Sfântu Gheorghe, Galaţi, Ploieşti, Piteşti, Timişoara, Giurgiu şi Târgovişte. Iată un rezumat al acţiunilor de ieri.
Protest al aproximativ patru sute de fermieri în faţa Prefecturii Bacău

Aproximativ patru sute de fermieri din judeţul Bacău protestează, joi, în faţa Prefecturii din municipiu, oamenii scandând timp de un sfert de oră "Hoţii" şi "Jos ministrul agriculturii".

Agricultorii au tălăngi, fluiere, clopote şi vuvuzele şi scandează "Hoţii" şi "Jos ministrul agriculturii". Ei declară că nu protestează de plăcere, ci pentru că sunt disperaţi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Laurenţiu Baciu, preşedintele Asociaţiei judeţene a producătorilor agricoli Bacău, a declarat că fermierii doresc elaborarea unei hotărâri de Guvern care să stabilească plăţile la hectar.

"Noi nu vrem pomeni", a afirmat Baciu.

Agricultorii spun că "s-a vândut ţara" şi că România a ajuns o ţară experimentală şi nu mai reuşesc să plătească pentru a-şi întreţine pâmânul.

Aproximativ 30 de reprezentanţi ai agricultorilor protestează în faţa Prefecturii Timiş

Aproximativ 30 de persoane - membri ai Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli - filiala Timiş şi ai Agrostar - protestează, joi dimineaţă, în faţa Prefecturii Timiş, nemulţumite de procentul mic din bugetul agricol al Uniunii Europene acordat României.

Protestatarii s-au adunat, în jurul orei 10.00, în faţa Prefecturii Timiş, fără a aduce utilaje sau pancarte, dar fluieră, suflă în trompete şi fac zgomot cu tălăngi.

Potrivit liderului Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli - filiala Timiş, Viorel Matei, principala nemulţumire a agricultorilor este legată de faptul că Uniunea Europeană a acordat României doar 0,5 la sută din bugetul agricol pe 2010.

"Vrem prin acest protest să tragem un prim semnal de alarmă, vrem să atragem atenţia celor de la Bruxelles că şi România există şi este una dintre cele mai importante ţări din Uniunea Europeană din punct de vedere agricol. Însă, în acest moment, România, din punctul de vedere al banilor, ocupă ultimul loc din Uniune, cu 0,5 la sută din bugetul agricol", a spus Matei.

Protest cu 50 de tractoare al agricultorilor braşoveni pe străzile municipiului

Agricultorii din judeţul Braşov protestează, joi, cu 50 de tractoare în coloană, pe principalele străzi ale municipiului, începând cu orele 11.00, alăturându-se astfel colegilor lor din întreaga ţară.

Agricultorii au pornit în coloană cu cele 50 de tractoare de pe strada Dimitrie Anghel din zona cimitirului municipal, iar în jurul orei 11.30 au ajuns în centrul municipiului, trecând prin faţa Prefecturii judeţului, însă să se oprească deoarece nu aveau autorizaţie în acest sens şi ar fi blocat circulaţia în zonă.

"Protestul din Braşov face parte din calendarul acţiunilor similare din întreaga ţară, alăturându-se celorlalte 22 de oraşe reşedinţă de judeţ. Dacă măcar o parte din revendicările noastre nu vor fi rezolvate până în 9 septmebrie, când se va desfăşura un miting de proporţii la Bucureşti, va urma un alt miting pe 23 septembrie, când vom bloca vămile şi drumurile naţionale importante din ţară, indiferent de urmări", a declarat Hotaţiu Raicu, reprezentantul Agrostar Braşov.

Aproximativ o sută de agricultori cu 50 de tractoare participă la un marş prin Sibiu

Aproximativ o sută de agricultori, cu 50 de tractoare, participă, joi, la un marş prin municipiul Sibiu, pornind de la Târgul Obor şi urmând să ajungă la Prefectură, unde vor protesta, până la ora 13.00, faţă de "haosul din agricultură".

Aproximativ o sută de agricultori din judeţul Sibiu au pornit, cu 50 de tractoare, din apropierea Târgului Obor din municipiul Sibiu, urmând să străbată cu utilajele jumătate de oraş, pentru a ajunge în faţa Prefecturii, pe care o vor picheta.

Utilajele sunt însoţite de mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere, iar potrivit poliţiştilor traficul nu va fi deloc blocat în oraş.

Aproximativ 200 de fermieri au protestat la Buzău strigând lozinci împotriva Guvernului

Aproximativ 200 de fermieri au protestat, joi, în faţa Prefecturii judeţului Buzău, ei având pancarte şi strigând lozinci împotriva Guvernului.

La ora 12.00, o delegaţie formată din şapte fermieri a intrat la discuţii în biroul prefectului de Buzău, Paul Beganu, căruia i-au înmânat o listă cu revendicări, valabile la nivel naţional.

Discuţiile s-au terminat în jurul orei 13.00, când reprezentanţii fermierilor au ieşit din Prefectură şi le-au transmis protestatarilor că prefectul Paul Beganu le-a dat asigurări că va transmite la centru o parte din nemulţumirile pe care le au cei care au ieşit în stradă.

"Protestatarii de astăzi (n.r. - joi) mi-au înmânat o listă cu 27-28 de revendicări, pe majoritatea le găsesc pertinente, de fapt pot spune că toate sunt pertinente, însă în cazul unora este vorba despre măsuri pe termen lung ce trebuie luate de administraţia centrală, respectiv de Ministerul Agriculturii. Voi pune pe listă toate aceste revendicări şi concluziile discuţiilor de astăzi şi le voi transmite, mai departe", a declarat prefectul Buzău.

Peste 300 de agricultori din Covasna şi Harghita protestează la Sfântu Gheorghe

Peste 300 de agricultori din judeţele Covasna şi Harghita participă, joi, la un miting de protest în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, cerând demisia ministrului Mihail Dumitru şi susţinerea de către stat a sectoarelor agricol şi de creştere a animalelor.

Protestul a început cu un marş prin Sfântu Gheorghe, agricultorii - peste 300 de persoane - aducând cu ei aproximativ cincizeci de tractoare.

Ei au avut cu ei şi o fanfară care pe tot parcursul marşului a cântat, iar unii dintre protestatari au mărşăluit cu bidoane de lapte şi cu pancarte care anunţau "înmormântarea" agriculturii.

Fermierii au ţinut în mâini pancarte cu inscripţii precum "Vrem să producem, nu să importăm", "Înmormântăm agricultura", "Cartoful românesc, pe cale de dispariţie", "Nu ne trebuie PFA" şi "Fără subvenţie la sfeclă, preţul zahărului se va dubla în 2011".

După marş, fermierii au umplut spaţiul din faţa Prefecturii Covasna cu zeci de tractoare şi şi-au anunţat revendicările.

Aproximativ 50 de fermieri pichetează sediul Prefecturii Galaţi

Aproximativ 50 de fermieri din judeţul Galaţi pichetează sediul Prefecturii reclamând lipsa subvenţiilor din agricultura românească şi scandând lozinci de genul "Vrem subvenţii ca în UE".

Acţiunea de la Galaţi a început joi, după ora 11:00, iar agricultorii prezenţi la protest, membri ai Agrostrar, dar şi ai altor asociaţii din agricultura românească, au scandat câteva minute "Vrem subvenţii ca în UE" şi au afişat pancarte pe care au scris "Salvaţi agricultura", "Noi facem pâine, nu politică" şi "Vrem subvenţii".

Potrivit lui Mircea Croitoru, liderul Agrostar Galaţi, unul dintre organizatorii protestului, fermierii au ieşit în stradă din cauza lipsei de interes a guvernanţilor pentru ceea ce se întâmplă în agricultură.

Acesta a mai spus că dispariţia subvenţiilor ar putea duce la falimentul multora dintre fermierii români.

50 de fermieri la mitingul poducătorilor agricoli de la Ploieşti

Aproximativ 50 de fermieri, crescători de bovine şi apicultori participă, joi, la mitingul organizat la Ploieşti, protestatarii fiind mult mai puţini decât anunţaseră iniţial organizatorii.

Mitingul producătorilor agricoli de la Ploieşti a început, joi, în jurul orei 11:00, în faţa Gării de Sud din municipiu, unde s-au adunat aproximativ 50 de persoane, protestatarii venind cu şase tractoare.

Protestatarii au afişat bannere pe care scrie: "Vrem respect, nu batjocură", "Salvaţi zootehnia română", "Egalitate cu fermierii din UE".

Fermierii din Argeş au cerut demisia Guvernului, acuzându-l că a distrus agricultura românească

Aproximativ 50 de agricultori din judeţul Argeş au protestat, timp de o oră şi jumătate, în piaţa "Vasile Milea", din municipiul Piteşti, cerând demisia Guvernului pe care l-au acuzat că a distrus agricultura românească.

Protestatarii au plecat în marş din zona Bowling spre piaţa Prefecturii, cu utilaje agricole, iar în timpul mitingului au huiduit, au strigat "Jos Guvernul" şi "Hoţii". De asemenea, ei au avut pancarte pe care scria "Prostia aduce lăcomia", "Jos evaziunea din agricultură", "Subvenţii nu, taxe da".

În timpul protestului, agricultorii au folosit fluiere şi au cerut demisia ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru.

Peste 150 de agricultori protestează în piaţa Prefecturii din Giurgiu

Peste 150 de agricultori din judeţul Giurgiu protestează, joi, în piaţa Prefecturii Giurgiu, unul dintre participanţi punându-şi un jug pe el şi strigând "Uitaţi-vă unde ne-aţi adus, ne-aţi adus să căutăm iar boi să tragă la jug".

Protestatarii au plecat în marş din zona Spitalului Judeţean de Urgenţă din Giurgiu până în centul oraşului, oprindu-se în piaţa Prefecturii.

Agricultorii au adus la miting utilaje şi accesorii agricole ţărăneşti, precum pluguri şi juguri. La un moment dat, un protestatar şi-a pus un jug pe el şi a strigat: "Uitaţi-vă unde ne-aţi adus, ne-aţi adus să căutăm iar boi să tragă la jug".

Protestatarii au huiduit şi au strigat "Jos Guvernul", "Hoţii", "Plecaţi acasă", folosind fluiere şi trompete.

Aproximativ 200 de agricultori cu 20 de tractoare au pichetat Prefectura Dâmboviţa

Aproximativ 200 de agricultori au pichetat, joi, sediul Prefecturii Dâmboviţa, protestatarii aducând la miting 20 de tractoare şi maşini agricole şi cerând demisia Guvernului.

Agricultorii au claxonat, au huiduit şi au fluierat, cerând demisia Guvernului. Aceştia au adus la în faţa Prefecturii 20 de tractoare şi maşini agricole.

Potrivit lui Tudor Dorobanţu secretar Agrostar, principala nemulţumire a agricultorilor o constituie subvenţiile foarte mici pe care le primesc din partea statului, mitingurile de azi "fiind doar începutul mişcărilor de protest".

"Problema este impotenţa clasei politice, actualul Guvern nu poate să rezolve această situatie, Mihail Dumitru şi Adrian Rădulescu sunt incapabili să rezolve această situaţie, primim subvenţii mici, care falimentează agricultura. Nu mai putem continua aşa, iar mitingurile de azi (n.r. - joi) sunt doar începutul mişcărilor de protest", a declarat Tudor Dorobanţu.

Reprezentanţii Federaţiei Agrostar anunţau, miercuri, că aproximativ 15.000 de agricultori, membri ai Agrostar şi ai Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România, vor picheta, joi, prefecturile din 23 de judeţe, cerând demisia ministrului Mihail Dumitru şi susţinerea de către stat a sectoarelor agricol, forestier şi de creştere a animalelor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016