Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PSD: Guvernul nu a acordat agricultorilor nici un sprijin real


Guvernul României nu a acordat agricultorilor niciun sprijin real în anul agricol 2009 - 2010, se afirmă în moţiunea simplă pe care Alianţa PSD+PC a depus-o miercuri, mentionata de Agerpres. In textul motiunii se cere, printre altele, demiterea ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru.
Autorii moţiunii solicită acordarea unui buget de cel puţin un miliard de lei, prin rectificare, Ministerului Agriculturii, pentru a plăti de urgenţă datoriile restante către fermieri, înainte de data de 20 septembrie, când, tehnologic, campania de însămânţări de toamnă este în plină desfăşurare.

În aceste datorii sunt incluse restanţele la Legea 150, plata diferenţei la acciza la motorină, plata penalităţilor la energia electrică folosită la irigaţii, plata pagubelor produse de calamităţi şi constatate de administraţiile locale şi prefecturi, plata subvenţiei pe hectar şi care reprezintă componenta naţională, plata sprijinului pentru zootehnie, pentru pajişti, pentru cofinanţări.

De asemenea, se solicită asigurarea prin rectificare a sumei de 600.000 de lei Ministerului Administraţiei şi Internelor, sumă necesară organizării alegerilor Colegiilor de Conducere a Camerelor Agricole, asigurarea fondurilor necesare pentru apărarea sănătăţii animalelor şi bunăstării acestora, precum şi procurarea crotaliilor auriculare necesare identificării animalelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, Alianţa PSD+PC cere Ministerului Agriculturii să nu se mai opună votului în plen pe Legea 45 a cercetării agricole şi să dea toate explicaţiile necesare instituţiei prezidenţiale pentru ca acest act normativ să nu fie trimis spre reexaminare, iar Ministerului Agriculturii şi Ministerului Mediului să facă publice programele de apărare şi gospodărire a apelor în vederea prevenirii inundaţiilor pe terenurile agricole şi în localităţi, sumele alocate şi modul de încredinţare a lucrărilor, asigurarea demersului politic în rândul parlamentarilor puterii şi a guvernului pentru a se introduce în regim de urgenţă, atât în Senat şi apoi în Camera Deputaţilor a Legii Camerelor Agricole, organizarea specialiştilor disponibilizaţi din direcţiile agricole şi instituţii deconcentrate în grupe de lucru în cadrul Oficiilor de Cadastru, în vederea realizării cadastrului şi înscrierii în Cartea Funciară a 90 la sută din terenul agricol al României, care astăzi nu este întabulat.

Totodată, sunt solicitate o poziţie oficială a Ministerului Agriculturii cu privire la "propunerile aberante" privind trecerea ANIF-ului la alte ministere, emiterea de către Ministerul Agriculturii a legislaţiei aferente pentru acordarea ajutoarelor atât în ceea ce priveşte fermele mici şi mijlocii (exceptarea de la notificare), cât şi fermele mari, fiind vorba în acest caz de 13 măsuri, din care au fost realizate, în diferite stadii, doar şase măsuri, precum şi abrogarea Hotărârii de Guvern nr. 752 din 21 iulie 2010 privind măsurile de reorganizare a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi a Agenţiei Domeniilor Statului, precum şi stabilirea numărului de posturi pentru acestea.

Moţiunea va fi dezbătută marţea viitoare în plen, iar votul se va da miercurea viitoare, la ora 12,30
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016