Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rădulescu: "Este necesară atragerea tineretului spre agricultură"


Revenirea tinerilor în mediul rural constituie o problemă atât în Europa, cât şi în România, a declarat joi, la Arad, Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Însă singura modalitate de a determina tinerii să se întoarcă în agricultură este aceea ca agricultura să devină performantă, să asigure un câştig, care să îi permită tânărului să nu râvnească la un post pe care l-ar putea avea la oraş.
"Dacă nu mergem pe ideea de a face performanţă, cu siguranţă nu vom putea atrage tinerii înapoi la sate. Performanţă înseamnă utilaje de ultimă oră, înseamnă schimbarea mentalităţii în ceea ce priveşte cultura şi tehnologia şi esenţial va fi rolul statului în a se implica în organizarea agriculturii, în condiţiile în care în prezent agricultura românească este lăsată să se organizeze singură, iar singură nu se va organiza niciodată. Iar fără implicarea statului, în România se va putea discuta despre o agricultură performantă cel mai probabil prin 2020 sau chiar 2030", a declarat Adrian Rădulescu, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, secretarul de stat în MADR a opinat că România are o şansă în plus la negocierile ulterioare cu UE, datorită comisarului european Dacian Cioloş. "Avem şansa că Dacian Cioloş este comisar european pe agricultură, deoarece acesta cunoaşte foarte bine agricultura românească şi agricultura din estul Europei", a susţinut Adrian Rădulescu. Potrivit sursei citate, ţara noastră, la fel ca şi celelalte ţări ale Europei de Est, ţara noastră va avea şansa să negocieze de pe poziţii corecte cu UE, deoarece am convingerea că Cioloş va fi un arbitru foarte corect.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Adrian Rădulescu s-a aflat joi la Arad pentru a lua parte la deschiderea celei de-a XXI-a ediţii a Târgului Agromalim, eveniment organizat la Complexul Expo Internaţional, de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură. La ediţia din acest an a târgului sunt prezente peste 230 de firme de profil din România, Ungaria, Germania, Marea Britanie şi Spania.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016