Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Raportul "Dumitriu", referitor la promovarea produselor agricole, a fost adoptat de Parlamentul European
Parlamentul European a adoptat, în procedura de consultare, raportul elaborat de Constantin Dumitriu (PPE-DE, România) cu privire la modificarea unui regulament ce se referă la acţiunile de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piaţa internă şi în ţările terţe. Această revizuire legislativă face parte din eforturile de simplificare a legislaţiei comunitare în vederea reducerii poverii administrative.
Activităţile de informare desfăşurate de Comunitate răspund unei nevoi reale a statelor membre de a promova imaginea produselor lor agricole atât în rândul consumatorilor din Comunitate, cât şi a celor din alte ţări, îndeosebi în ceea ce priveşte calitatea, valoarea nutritivă şi siguranţa alimentelor şi a metodelor de producţie. În plus, ea contribuie la deschiderea unor noi pieţe de desfacere şi are un efect de multiplicare a iniţiativelor naţionale şi private.
Modificarea legislativă va oferi posibilitatea statelor membre interesate să propună programe de informare şi în cazul absenţei unor programe propuse pentru ţări terţe. Ca urmare a acestei modificări, statele membre vor avea posibilitatea să extindă domeniul de aplicare a acţiunilor vizate de aceste programe şi să solicite de asemenea ajutorul organizaţiilor internaţionale pentru punerea în aplicare a acestor acţiuni.
Potrivit europarlamentarului Constantin Dumitriu, este necesară şi o revizuire a prevederilor financiare ce se aplică. Procentul de participare financiară a Comunităţii trebuie sporit pentru a acorda un sprijin suplimentar proiectelor selectate de statele membre, în contextul înăspririi generale a condiţiilor de obţinere a necesarului pentru co-finanţare de către organizaţii şi autorităţi naţionale. Astfel, Parlamentul doreşte creşterea plafonului de finanţare de la 50% la 60% din costurile reale a programele aprobate de UE şi până la 70% pentru acţiuni de promovare a fructelor şi legumelor destinate copiilor din școli.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Totodată trebuie avut în vedere rolul important pe care asociaţiile/organizaţiile profesionale active din sectoarele vizate din statele membre îl au în procesul elaborării programelor de informare cu privire la produsele agricole. Luând în considerare expertiza şi rolul important pe care aceste asociaţii/organizaţii îl au în asigurarea şi controlul calităţii, consultarea lor este necesară, atât în cazul programelor propuse de organizaţiile profesionale din sectoarele în cauză, cât şi în cazul programelor a căror elaborare revine statelor membre.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura