Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rase de cai: Calul din rasa Semigreu românesc


In 1951 Institutul de Cercetari Zootehnice a initiat un program special pentru crearea unui cal semigreu, cu aptitudini pentru transporturi grele si pentru lucrari speciale in agricultura.
La baza formarii acestei rase stau incrucisarile sistematice efectuate in hergheliile Rusetu (Buzau) si Bontida (Cluj) intre rasele Trapas, Furioso North Star, Lipitan, Ardenez si iepe locale ialomitene. S-a dorit obtinerea a tipul mare (156cm talia, format corporal dreptunghiular si greutatea corporala de peste 550 kg) si a tipului mic de semigreu cu talia si greutatea ceva mai mica. Rasa a fost omolagata in 1985 si sa dovedit a fi utila pentru lucrarile agricole si pentru transporturile grele, datorita fortei remarcabile, dezvoltare atat in alura de pas cat si cea de trap.

Exteriorul este armonios, capul bine proportionat comparativ cu dezvoltarea corporala generala, profilul drept, fruntea larga privirea vioaie si expresiva. Gatul este musculos, spinarea si salele sunt largi si puternice, crupa lunga si larga. Pieptul este larg si musculos, membrele musculoase si cu aplomburi in general corecte si cu articulatii puternice. Copita este de marime mijlocie, cu cornul rezistent. Culoarea obisnuita este murga, dar destul de des apar culorile deresa si piersicie, reflectand culorile cu frecventa peste medie de la rasele Ardenez.

Rasa Semigreu romanesc este destul de precoce, la varsta de 3 ani tineretul realizand 96-98% din dezvoltarea de adult. Are un temperament vioi si un caracter bun.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Capacitatea de tractiune este remarcabil, putand sa tracteze de 3-4 ori propria greutate corporala. Recordurile medii de viteza, la varsta de trei ani, sunt de peste 8 km/ora la tractiune grea (1300 kg incarcatura, inhamare individuala pe 10 km distanta) si de peste 21 km/ora la tractiune usoara (500 kg incarcatura, inhamare individuala, pe 15 km distanta)

Recordul de tractiune in proba demarajului a fost realizat pe distanta de 195 m cu greutatea tractionata de 19 165 kg, timp de 1 minut si 46 secunde.

Rasa semigreu se creste in zona Beclean pe Somes, Targu Mures, Cluj, Bontida, dar si in zona subcarpatica, unde participa la imbunatatirea aptitudinilor de munca, forta si rezistenta a cabalinelor locale.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016