Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Realitatea Media: Necazuri de sezon : Au luat foc păşunile


Nemţenii "gospodari" au profitat de faptul că vremea s-a încălzit şi de cele două zile libere ale weekend-ului trecut şi au demarat curăţenia de primăvară prin curţi şi grădini. Însă curăţenia de primăvară pe înţelesul lor înseamnă să dea foc resturilor vegetale fără a-şi lua şi măsuri de siguranţă în prealabil sau a cere ajutor şi autorizaţie unde este cazul. Astfel că pompierii nemţeni s-au confruntat la sfârşitul săptămânii trecute cu o avalanşă de incendii, unele destul de puternice, la vegetaţia uscată de pe proprietăţile localnicilor.
Primul incendiu a apărut pe un teren viran aflat pe ruta ocolitoare a municipiului Roman. Bineînţeles că în majoritatea acestor cazuri, persoanele vinovate s-au făcut nevăzute la apariţia echipelor de intervenţie şi deci identitatea lor rămâne necunoscută. La ora 13,21, Detaşamentul de Pompieri Roman a intervenit cu cinci subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit pe terenul viran, în urma căruia au ars 20 kilograme de deşeuri din material plastic (saci şi pungi), vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de 30 metri pătraţi şi cinci anvelope auto.

Un alt incendiu puternic a distrus o pădure formată din puieţi de salcâm ce aparţine Ocolului Silvic Sagna. La două ore de la stingerea incendiului din Roman, Detaşamentul de pompieri din localitate a fost solicitat la intervenţia de la Sagna, unde s-au deplasat zece subofiţeri cu două autospeciale. Şi aici, din acţiunea intenţionată a unor persoane necunoscute, a ars vegetaţia uscată din pădure şi din imediata apropiere a acestuia (pe o suprafaţă de 10 hectare), trei metri cubi de lemn (sub formă de arbori uscaţi) şi 4 hectare de puieţi de salcâm. Valoarea aproximativă a bunurilor distruse este de 10.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate este de 120.000 de lei. La intervenţie a participat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sagna.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Realitatea Media.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016