Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Ioan Alecu, acuzat de corupţie!


Şeful DGIPI Cornel Şerban şi Petre Pitcovici au fost reţinuţi de procurori, fiind acuzaţi de favorizarea infractorului pentru că ar fi încercat să intervină într-un dosar de abuz în serviciu în care erau implicaţi rectorul Universităţii Agronomice din Bucureşti Ioan Alecu şi omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu, transmite Mediafax.

Surse apropiate anchetei în cazul şefului DGIPI Cornel Şerban şi a şeful Diviziei de Operaţiuni din Direcţia Generală Anticorupţie, Petre Pitcovici, au declarat, marţi seară, în exclusivitate pentru MEDIAFAX, că aceştia au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, într-un dosar creat în urma denunţului unui angajat din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).


Porivit surselor citate, iniţial DNA a început urmărirea penală în cazul lui Şerban şi Pitcovici pentru infracţiunea de luare de mită, dar, ulterior, procurorii anticorupţie au schimbat încadrarea juridică în cea de favorizare a infractorului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cei pe care Şerban şi Pitcovici ar fi încercat să îi favorizeze sunt un om de afaceri şi rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Ioan Alecu, acuzaţi de DNA într-un dosar separat de abuz în serviciu, susţin sursele citate.

Potrivit acestor surse, ofiţerul care a făcut denunţul la DNA a arătat că a fost o perioadă coleg de birou la Crimă Organizată cu Şerban şi Pitcovici, iar aceştia l-au contactat şi i-au sugerat să îi ajute pe cei doi, promiţând în schimb diverse foloase materiale.

Aceleaşi surse precizează că încă nu s-a putut dovedi dacă ofiţerul a primit foloasele materiale promise, lucru care ar reieşi şi din interceptările telefonice.

În cazul în care ar fi acceptat târgul propus de Şerban şi Pitcovici, ofiţerul ar fi trebui să dea o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) în dosarul de abuz în serviciu în care sunt cercetaţi Ioan Alecu şi omul de afaceri.

Potrivit surselor citate, marţi, procurorii DNA i-au pus sub învinuire şi pe şoferul lui Cornel Şerban, precum şi pe un apropiat al omului de afaceri.

Procurorii au emis, marţi seară, ordonanţe de reţinere pe o perioadă de 24 de ore pentru Cornel Şerban şi Petre Pitcovici. Miercuri, în jurul orei 12.00, DNA va relua audierile, după care îi vor duce pe Şerban şi Pitcovici la instanţa supremă cu propunere de arestare preventivă pentru favorizarea infractorului, au precizat sursele citate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016