Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reducerea TVA la alimente va lovi în piaţa neagră


Enumerând realizările Ministerului Agriculturii din prima jumătate de an, ministrul Ilie Sîrbu a precizat ieri că una dintre priorităţi este reducerea TVA la alimentele de bază ce va fi discutată, luni, în şedinţa coaliţiei partidelor aflate la guvernare. El a recunoscut că reducerea TVA a fost un proiect ce nu a putut fi realizat în cele şase luni de la preluarea conducerii ministerului, dar aceasta "a intrat şi pe o măsură pe care noi o avem în programul politic, dar nu în forma în care a trecut legea pe care am iniţiat-o eu când eram senator, cu cele cinci produse, acum fiind doar trei". "La şedinţa de coaliţie de luni vom vedea ce se decide. Nu ştiu la cât se va reduce. Vom vedea la cât va rămâne. A fost o discuţie cu 9%, eu am propus cu 5%, decizia se va lua în cadrul acestei întâlniri", a mai spus Sârbu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Unul dintre cele mai importante subiecte abordate ieri de ministru într-o conferinţă de presă a fost însă cel al irigaţiilor, Sîrbu susţinând că, la preluarea mandatului, erau irigate doar 50 ha. "Campania de irigaţii a anului 2009 prevedea pregătirea pentru irigaţii a 560.000 ha, din care, din cauza ploilor din ultima vreme, s-au irigat doar 393.000 ha. După cum ştiţi, în şedinţa de Guvern din data de 27 mai s-a aprobat extinderea sistemului de irigaţii cu 200.000 ha, suprafaţa totală care poate fi irigată fiind de 760.000 ha. Pregătim soluţii de irigaţii pe termen lung, care vor face parte dintr-o acţiune mai mare, întinsă pe cel puţin 10 - 15 ani, fiind iniţiate consultări cu celelalte ministere responsabile pentru adaptarea strategiei la noile condiţii financiare, precum şi recomandările Cărţii Albe a UE referitoare la adaptarea la schimbările climatice", se arată în documentele puse la dispoziţie de Ministerul Agriculturii.
În completarea acestora, ministrul Ilie Sîrbu a menţionat că fondurile alocate anului în curs acestei strategii se ridică la 4 mil. euro, destinaţi studiilor de prefezabilitate necesare elaborării noului sistem de irigaţii la nivel naţional. "De-acum trebuie să gândim mult mai serios. Nu noi, ci specialiştii. Israelienii fac agricultură din piatră seacă... ", a mai spus ministrul Agriculturii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016