Exclusiv
Publicat in: Stiri
Reinfiintarea fostului ONT, crearea si implementarea unei legi a turismului, facilitati fiscale care sa atraga investitorii, imbunatatirea infrastructurii, definirea unui produs turistic si dezvoltarea unitara din punct de vedere urbanistic a destinatiilor turistice sunt masurile pe care managerii de top, prezenti in cadrul sedintei de ieri a “Guvernului Privat”, le-ar lua pentru relansarea turismului in Romania. Promovarea turismului local pe piete internationale, spun acestia, ar trebui facuta intr-un mod personalizat pentru fiecare tara careia i se adreseaza pachete.

“Turismul este singura industrie din lume in care intri in competitie cu tot mapamondul. Eu intai as aduce romanii in Romania. Daca romanii vor veni sa faca turism in Romania, pentru ca ei sunt pretentiosi, isi cheltuiesc cu mare atentie banii, atunci vor veni si strainii. Cred ca am mai facut o greseala in ultimii 15 ani: noi ne uitam tot timpul numai spre Vest, nu ne mai uitam la Est, iar noi astazi avem o infrastructura care este adecvata clientului din Est. Decat sa ma duc la CNN, mai degraba as participa la niste targuri la Kiev, la Chisinau, pentru ca la est de noi este o piata de 200 milioane de oameni la care nu prea ne mai uitam. Trebuie sa promovezi peste tot”, a declarat Sebesanu. Parerea acestuia este impartasita si de Paul Marasoiu, presedinte si CEO al companiei de consultanta Peacock Hotels, care precizeza ca, in acest moment, turismul din Romania nu isi personalizeaza mesajul turistic pentru fiecare piata pe care o targeteaza.

Reprezentanti din industria romaneasca a turismului au sustinut ca o prima masura ce ar trebui luata pentru relansarea turismului in Romania ar fi reinfiintarea Oficiului National pentru Turism (ONT) sau crearea unei entitati asemanatoare pe o structura de parteneriat public-privat. O alta masura identificata de participantii la discutii este transformarea master planului din turism in cadru legislativ.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


(mai mult in Business Standard)

Rolul turismului rural la relansarea turismului romanesc


Spatiul rural în România reprezinta o componenta cardinala a evolutiei de ansamblu a economiei românesti.
Trei resurse rurale dau adevarata dimensiune a necesitatii restructurarii agriculturii si dezvoltarii rurale în tara noastra: suprafata agricola utila (14,8 mil. ha), forta de munca agricola (3,5 milioane) si suprafata totala a spatiului rural (90% din suprafata tarii).

Practicarea turismului rural înseamna oferirea serviciilor de cazare si masa in pensiuni turistice din mediul rural. Pensiunile turistice din mediul rural pot fi de mai multe feluri: case taranesti amenajate pe vechea structura pentru practicarea turismului sau corpuri de cladire special construite pentru practicarea turismului.

Potentialul turistic al României


Vegetatia are o valoare turistica de natura peisagistica, estetica, stiintifica, odihna, recreare, tratarea diferitelor boli, etc., cu precadere padurile de conifere si cele de interes socio-recreativ din împrejurimile localitatilor si statiunilor turistice, ceea ce reprezinta un cadru propice pentru practicarea turismului ecologic. La rândul ei, fauna, prin valoarea ei cinegetica, estetica, stiintifica constituie o atractie, dar si un suport solid pentru practicarea turismului, in special a celui cinegetic. In arealele montane exista un fond cinegetic si piscicol caracterizat printr-o mare diversitate a speciilor. La acestea se adauga si zonele împadurite de deal si de câmpie, precum si miraculoasa Delta Dunarii, care reprezinta paradisul pasarilor si al pestilor si nu numai. Pe teritoriul României exista arii naturale protejate de interes national si monumente ale naturii, care prin interesul lor stiintific creeaza premisele necesare practicarii turismului stiintific, dar si a ecoturismului.
In conditiile in care inga ne putem lauda cu existenta unui mare numar de ecosisteme nealterate, o biodiversitate de invidiat si tarife relativ mici in comparatie cu cele practicate in tarile occidentale, turismul cinegetic autohton reprezinta o destinatie favorita pentru tot mai multi cetateni straini, asa dupa cum o atesta evidentele agentiilor de turism din toata tara si cele ale Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AGVPS) din ultimii ani.

Dincolo de disputele etice asupra fenomenului, pro sau contra, sensibil pentru multi dintre noi, cert este faptul ca vanatoarea are adepti si reprezinta o sursa importanta de venit pentru organizatori. Iata motivul pentru care ne-am gândit sa prezentam, succint, un univers pentru care unii dintre semenii nostri au facut o veritabila pasiune, investind timp si foarte multi bani, România detinând in prezent cea mai mare suprafata de padure naturala din Europa, cu peste 3500 de specii de plante in care traiesc mai mult de 30.000 de specii de pasari si de animale. De altfel, tara noastra dispune de conditii naturale unice, intr-o proportie perfect echilibrata: 33% pajisti naturale, 33% munti, 33 % câmpii.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Finanţări nerambursabile de 25,8 mil. euro pentru turism rural
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va contracta 143 de proiecte ce vor...
Turism Rural: Programul "Vacanta la tara", un produs al ANTREC România
La 11 aprilie a inceput a XV-a ediţie a Programului Special "Vacanţe la Ţară", un produs al...
La 63 de ani, a construit o pensiune turistica in Todiresti si a inceput o afacere in turism rural, cu bani europeni
Suceveanul Gheorghe Rudnic s-a apucat de afaceri cu bani europeni la varsta la care altii se retrag...
Turism rural: destinatii mai putin cunoscute - muzeul megalitilor din Calimani
Muntii Calimani constituie bariera de stânca intre Ardeal si Moldova. Este simbolul de piatra care...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016