Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) va reduce, conform agenţiei NewsIn, numărul agenţiilor şi instituţiilor din subordine de la 33 la 13. Restructurarea înseamnă o reducere a personalului cu 20%, după cum a declarat, sâmbătă, ministrul Ilie Sârbu. Măsura a scos însă la iveală o întreagă reţea de agenţii, institute şi laboratoare ce aveau atribuţii asemănătoare, dar funcţionau separat şi cu un număr crescut de angajaţi, scrie Cotidianul.
Astfel, deşi în subordinea MAPDR exista Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, mai funcţiona paralel şi Oficiul Naţional al Denumirii de Origine pentru Vinuri. Acum, cele două vor fuziona într-o singură entitate, numită Oficiul Naţional al Viticulturii şi Produselor Vitivinicole. În mod similar, patru laboratoare pentru controlul calităţii vinului (două cu personalitate juridică, de la Blaj şi Odobeşti, şi filialele fără personalitate juridică, de la Craiova şi Basarabi) vor fi reorganizate şi vor trece direct în subordinea Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii Vinului de la Valea Călugărească, instituţie aflată sub controlul MAPDR.
Un alt exemplu de eficientizare a activităţii din minister este absorbirea de către Autoritatea Naţională pentru Resurse Vegetale a nu mai puţin de şapte agenţii: Agenţia Naţională Fitosanitară, Inspecţia Naţională pentru Calitatea Seminţelor, Laboratorul Central pentru Carantină Fitosanitară, Laboratorul Central pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante şi Produse Vegetale, Laboratorul Central pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Săditor, Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor, precum şi Banca de Resurse Genetice Vegetale Suceava.
În urma acestor comasări, ministrul Sârbu estimează că va rezulta o reducere de 20% a numărului de salariaţi. „Proiectul de act normativ privind restructurarea Ministerului Agriculturii a fost finalizat de aproape două luni, l-am prezentat de două ori în Guvern, dar încă nu a fost aprobat“, a mai precizat el.
Astfel, deşi în subordinea MAPDR exista Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, mai funcţiona paralel şi Oficiul Naţional al Denumirii de Origine pentru Vinuri. Acum, cele două vor fuziona într-o singură entitate, numită Oficiul Naţional al Viticulturii şi Produselor Vitivinicole. În mod similar, patru laboratoare pentru controlul calităţii vinului (două cu personalitate juridică, de la Blaj şi Odobeşti, şi filialele fără personalitate juridică, de la Craiova şi Basarabi) vor fi reorganizate şi vor trece direct în subordinea Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii Vinului de la Valea Călugărească, instituţie aflată sub controlul MAPDR.
Un alt exemplu de eficientizare a activităţii din minister este absorbirea de către Autoritatea Naţională pentru Resurse Vegetale a nu mai puţin de şapte agenţii: Agenţia Naţională Fitosanitară, Inspecţia Naţională pentru Calitatea Seminţelor, Laboratorul Central pentru Carantină Fitosanitară, Laboratorul Central pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante şi Produse Vegetale, Laboratorul Central pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Săditor, Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor, precum şi Banca de Resurse Genetice Vegetale Suceava.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În urma acestor comasări, ministrul Sârbu estimează că va rezulta o reducere de 20% a numărului de salariaţi. „Proiectul de act normativ privind restructurarea Ministerului Agriculturii a fost finalizat de aproape două luni, l-am prezentat de două ori în Guvern, dar încă nu a fost aprobat“, a mai precizat el.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News