Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Restructurarea din Ministerul Agriculturii a scos la iveală o întreagă reţea de agenţii, institute şi laboratoare ce aveau atribuţii asemănătoare, dar funcţionau separat şi cu un număr crescut de anga


Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) va reduce, conform agenţiei NewsIn, numărul agenţiilor şi instituţiilor din subordine de la 33 la 13. Restructurarea înseamnă o reducere a personalului cu 20%, după cum a declarat, sâmbătă, ministrul Ilie Sârbu. Măsura a scos însă la iveală o întreagă reţea de agenţii, institute şi laboratoare ce aveau atribuţii asemănătoare, dar funcţionau separat şi cu un număr crescut de angajaţi, scrie Cotidianul.

Astfel, deşi în subordinea MAPDR exista Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, mai funcţiona paralel şi Oficiul Naţional al Denumirii de Origine pentru Vinuri. Acum, cele două vor fuziona într-o singură entitate, numită Oficiul Naţional al Viticulturii şi Produselor Vitivinicole. În mod similar, patru laboratoare pentru controlul calităţii vinului (două cu personalitate juridică, de la Blaj şi Odobeşti, şi filialele fără personalitate juridică, de la Craiova şi Basarabi) vor fi reorganizate şi vor trece direct în subordinea Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii Vinului de la Valea Călugărească, instituţie aflată sub controlul MAPDR.

Un alt exemplu de eficientizare a activităţii din minister este absorbirea de către Autoritatea Naţională pentru Resurse Vegetale a nu mai puţin de şapte agenţii: Agenţia Naţională Fitosanitară, Inspecţia Naţională pentru Calitatea Seminţelor, Laboratorul Central pentru Carantină Fitosanitară, Laboratorul Central pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante şi Produse Vegetale, Laboratorul Central pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Săditor, Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor, precum şi Banca de Resurse Genetice Vegetale Suceava.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


În urma acestor comasări, ministrul Sârbu estimează că va rezulta o reducere de 20% a numărului de salariaţi. „Proiectul de act normativ privind restructurarea Ministerului Agriculturii a fost finalizat de aproape două luni, l-am prezentat de două ori în Guvern, dar încă nu a fost aprobat“, a mai precizat el.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016