Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rezultate obţinute în domeniul producerii de seminţe, la INCDA Fundulea


În cele cinci decenii de existenţă, Laboratorul de producere de sămânţă din cadrul Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă (I.N.C.D.A.) Fundulea a desfăşurat o activitate susţinută, atât în domeniul îmbunătăţirii metodologiei şi tehnologiei de producere de sămânţă, cât şi în cel de producere de sămânţă din categorii biologice superioare, pentru toate soiurile şi hibrizii proprii.
Cercetările privind producerea de seminţe la cerealele păioase au avut ca obiective: studiul diferitelor metode alternative de selecţie conservativă, studiul variabilităţii unor caractere în vederea asigurării menţinerii structurii genetice iniţiale, stabilirea efectului asupra producţiei a principalilor factori de influenţă: categoria biologică, faza de recoltare a loturilor semincere şi mărimea seminţelor. Rezultatele obţinute, în cadrul fiecăreia dintre direcţiile abordate, au avut o contribuţie importantă la continua perfecţionare a domeniului. Un impact major asupra scurtării perioadei de extindere în cultură a noilor soiuri l-a avut elaborarea metodelor de multiplicare rapidă a seminţelor prin utilizarea, la semănat, a unor norme reduse de seminţe.

La porumb, s-au luat în studiu metodele de menţinere a valorii biologice a liniilor consangvinizate, spaţiile de izolare pentru înmulţirea liniilor consangvinizate şi producerea de sămânţă din hibrizi simpli forme parentale şi de sămânţă comercială, paritatea între formele parentale în funcţie de capacitatea de polenizare, durata înfloritului etc. Preocupări deosebit de utile au fost cele referitoare la utilizarea diferitelor surse şi tipuri de androsterilitate citoplasmatică, pentru perfecţionarea şi eficientizarea sistemului de producere de seminţe. Cercetări similare şi cu rezultate practice de referinţă au fost întreprinse şi la floarea-soarelui.

La plantele furajere au fost întreprinse cercetări privind efectul diferitelor intervenţii fitotehnice, în special cele cu privire la fertilizarea cu macro şi microelemente, asupra valorii culturale şi fitosanitare a seminţelor. Un rezultat de excepţie a fost consemnat prin elaborarea şi implementarea unei noi tehnologii deproducere de seminţe la lucernă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Datele experimentale obţinute prin cercetările menţionate, dar şi prin studii specifice întreprinse şi la alte culturi, au stat la baza elaborării tehnologiilor de producere de sămânţă la toate speciile din domeniul de activitate al Institutului.

Cercetările referitoare la controlul seminţelor au fost axate pe perfecţionarea metodologiilor de studiu, metode destinate generalizării în laboratoarele judeţene de controlul seminţelor şi a celor din unităţile specializate în valorificarea seminţelor.

I.N.C.D.A. Fundulea este cel mai mare institut de cercetări agricole al României, principalul succesor al Institutului de Cercetări Agronomice al României (I.C.A.R.), înfiinţat în anul 1927 şi al Institutului de Cercetări pentru Cultura Porumbului (I.C.C.P.), înfiinţat în anul 1957.

El continuă o lungă tradiţie de cercetări asupra culturilor de câmp în România. I.N.C.D.A. Fundulea a avut şi are misiunea să efectueze cercetări asupra unora dintre cele mai importante culturi (cereale, leguminoase pentru boabe, plante tehnice şi furajere), atât din punctul de vedere al suprafeţei ocupate şi ponderii acesteia în totalul suprafeţei arabile (91% în anul 2004), cât şi al contribuţiei la asigurarea alimentelor, materiilor prime pentru industriile alimentară şi textilă şi a furajelor pentru zootehnie, respectiv al contribuţiei la veniturile realizate de agricultură (28,4% în anul 1999).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016