Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rezultatele din ultima saptamana in combaterea evaziunii fiscale cu legume, fructe, cereale si alcool

Peste 39 de tone de grau, aproximativ 660 de tone de porumb, peste 58 de tone de legume si fructe, precum si peste 1.100 de litri de alcool au fost indisponibilizate in vederea confiscarii, in ultima saptamana. Tot ceea ce un lucru produce in mod periodic, fara ca substanta sa sa scada. Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
Element al laturii subiective a infractiunii si consta in obiectivul urmarit de faptuitor prin savarsirea faptei prevazute de legea penala.
Indicator care reflecta aportul valoric adus de o intreprindere prin activitatile sale asupra bunurilor cumparate.
Alaturi de persoanele fizice, persoanele juridice apar in circuitul civil ca subiecte de drepturi si obligatii. In aceasta calitate, ele au aptitudinea generala si abstracta de a dobandi drepturi si de a-si asuma obligatii si, in virtutea acesteia, pot dobandi drepturi si isi pot asuma obligatii.
Alaturi de persoanele fizice, persoanele juridice apar in circuitul civil ca subiecte de drepturi si obligatii. In aceasta calitate, ele au aptitudinea generala si abstracta de a dobandi drepturi si de a-si asuma obligatii si, in virtutea acesteia, pot dobandi drepturi si isi pot asuma obligatii.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Element al laturii subiective a infractiunii si consta in obiectivul urmarit de faptuitor prin savarsirea faptei prevazute de legea penala.
Perioada electorala - intervalul de timp cuprins intre ziua aducerii la cunostinta publica a datei la care vor avea loc alegerile si data in care rezultatele finale
1. Document prin care se face o instiintare (publica) cu caracter oficial.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Suma de bani din venitul unei persoane fizice sau juridice varsata la bugetul statului sau la bugetele locale in virtutea unei legi care prevede acest lucru.
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Legea pentru modificarea şi completarea unor reglementări din legislaţia de asigurări sociale
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.

In perioada 1 aa‚¬a€ś 7 noiembrie a.c., politistii de investigarea fraudelor, sub coordonarea Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., au actionat la nivel national pentru prevenirea si combaterea activitatilor ilegale cu legume si fructe proaspete, alcool si bauturi alcoolice, produse cerealiere si alte plante tehnice, fara documente legale.
Actiunile desfasurate de catre structurile de politie au constat, in principal, in verificarea activitatilor de productie, depozitare, transport si comercializare a legumelor si fructelor proaspete, alcoolului si bauturilor alcoolice, produselor cerealiere si altor plante tehnice.

Pe linia produselor cerealiere

Au fost efectuate 2.463 de controale, dintre care 604 la societati comerciale si 699 la persoane fizice si au fost verificate peste 1.800 de mijloace de transport.
In urma activitatilor desfasurate, politistii au constatat 27 de infractiuni (din care 18 de evaziune fiscala, fiind cercetate 28 de persoane).
Au fost aplicate 517 sanctiuni contraventionale, astfel: 141 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicata, 3 la O.U.G. 93/2009, privind unele masuri pentru intarirea controlului in scopul combaterii transporturilor ilicite de marfuri, 21 la O.U.G. nr. 12/2006, pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei pe filiera cerealelor si a produselor procesate din cereale si 352 la alte acte normative.
In conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 93/ 2009, privind unele masuri pentru intarirea controlului in scopul combaterii transporturilor ilicite de marfuri au fost confiscate 5 autovehicule, in valoare de 954.000 de lei.
Urmare a sanctiunilor contraventionale aplicate, ca masura complementara, au fost indisponibilizate in vederea confiscarii 39,42 tone grau autohton, in valoare de 33.577 lei, 659,88 tone porumb autohton, in valoare de 410.284, 1,99 tone floarea soarelui autohtona, in valoare de 3.980 lei, 0,268 tone orz autohton, in valoare de 145 lei, 0,12 tone orzoaica autohtona, in valoare de 140 lei si 20,237 tone alte produse, in valoare de 27.903 lei.

Pe linia legumelor si fructelor

In urma verificarii a 906 societati comerciale au fost constatate 21 infractiuni, din care 16 de evaziune fiscala, fiind cercetate 18 persoane . Totodata, 58,03 tone de marfuri sau bunuri, in valoare de 198.953 lei, au fost indisponibilizate, din care autohtone 13,439 tone, in valoare de 44.381 lei, comunitare 27,13 tone, in valoare de 23.027 lei si extracomunitare 17,462 tone, in valoare de 131.545 lei.
Totodata, au fost aplicate 416 contraventii, astfel 308 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicata, 11 la Legea nr. 82/1991 a contabilitatii si 97 la alte acte normative.
Valoarea bunurilor confiscate, ca masura complementara a sanctiunilor contraventionale, este de 139.133 lei.

Pe linia produselor de alcool

Au fost efectuate 1.078 de controale, dintre care 478 la societati comerciale si 229 la persoane fizice, si au fost verificate 707 mijloace de transport.
In urma activitatilor desfasurate, politistii au constatat 79 de infractiuni (dintre care 19 de evaziune fiscala, 43 prevazute de art. 296 ind. 1 Cod Fiscal, 12 prevazute de O.U.G. 54/2010, fiind cercetate 69 de persoane .
De asemenea, au fost indisponibilizate bunuri in valoare de 259.950 de lei.
Au fost aplicate 113 contraventii, astfel 65 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicata, 4 la O.U.G. 93/2009, privind unele masuri pentru intarirea controlului in scopul combaterii transporturilor ilicite de marfuri si 44 la alte acte normative.

citeste mai mult pe euroavocatura.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016