Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Roman SA Braşov a cumpărat licenţa pentru tractorul U650 din Egipt


Omul de afaceri Ioan Neculaie, cel care controlează societatea Roman SA, a declarat zilele trecute, la lansarea primului tractor realizat de uzina de autocamioane, că licenţa de fabricare a tractorului U650 a fost cumpărată de la „cei care o deţineau”.

Tractorul U650 a fost fabricat de compania braşoveană Tractorul UTB SA, aceasta aflându-se în faliment după ce toate activele sale au fost vândute în urma procesului de lichidare voluntară, informeaza AmosNews.


Compania care a cumpărat activele societăţii – Flavus Investiţii SRL – a achiziţionat şi licenţele de fabricaţie a tractoarelor, deoarece intenţionează să se asocieze cu un important producător asiatic în vederea continuării procesului de producţie tractoare pe o suprafaţă de aproximativ 25 de hectare. Cei de la Flavus au recunoscut că au vândut licenţa pentru fabricarea tractorului U650 unei companii din Egipt, numele acesteia şi valoarea tranzacţiei fiind, însă, confidenţiale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Singurul contract pe tractoare semnat de Flavus Investiţii este o licenţă de fabricare şi comercializare numai pentru tractorul U650, şi numai pentru piaţă egipteană. Tractorul U650 este un produs mai vechi, care nu poate fi comercializat în spaţiul Uniunii Europene deoarece nu mai respectă normele de poluare. Înţelegem că firma egipteană care a preluat această licenţă pentru Egipt a contractat Roman pentru fabricarea anumitor componente”, au declarat reprezentanţii Flavus Investiţii.

Cea mai importantă companie egipteană de utilaje agricole este Diabco, societate care a fost interesată la mijlocul anilor ’90 de preluarea societăţii braşovene Tractorul SA.

Ioane Neculaie, cel care controlează compania Roman SA, se va întâlni în această săptămână cu clienţii din Egipt, aceştia venind la Braşov pentru a plăti avansul pentru comanda făcută, în ianuarie 2009 urmând să fie livrate primele 100 de tractoare. Acesta a mai arătat că nu este afectat de criza financiară pentru că „marea majoritate a componentelor le facem noi”. „Este o completare la producţia de camioane şi autobuze ceea ce face ca o parte a pieselor turnate să le producem cu costuri mai reduse”, a mai spus Neculaie.

Conducerea companiei Roman SA Braşov a prezentat, la începutul acestei săptămâni, primul tractor marca U650 produs în societatea braşoveană. Carol Rogaci, directorul companiei, a precizat că blocul motor şi chiuloasa sunt aduse din India, cutia de viteze la Sfântu Gheorghe, iar restul componentelor sunt fabricate la uzina de autocamioane. El a arătat că pentru compania braşoveană a fost destul de uşor să realizeze aceste componente din moment ce „Roman SA a lucrat mulţi ani de zile componente pentru uzina Tractorul”. „Tractoarele care se vor produce la Roman continuă seria celor câteva milioane produse la Tractorul, nu începem o serie nouă”, a mai declarat sursa citată.

Prima comandă de 600 de tractoare va fi livrată în Egipt până la mijlocul anului viitor, preţul unui tractor fiind 9.700 de euro.

Săptămâna trecută, chinezii de la HOYO-SHK Modern Agricultural Equipment Co. Ltd au anunţat la Braşov că anul viitor va investi 20 de milioane de dolari în construirea unei platforme de montaj a tractoarelor în judeţul Braşov urmând să producă, în intervalul 2009-2012, 100.000 de tractoare de 25, 35 şi 45 de CP, iar, dacă va exista interes, şi de 120 şi 160 de CP.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016