Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania a cerut Comisiei Europene prelungirea termenului de rambursare a platilor in cazul proiectelor pe fonduri europene

romania-a-cerut-comisiei-europene-prelungirea-termenului-de-rambursare-a-platilor-in-cazul-proiectelor-pe-fonduri-europene

Totodata, autoritatile romane au solicitat si posibilitatea de a transfera mai mult de 3% intre axele de finantare ale Programului National de Dezvoltare Rurala 2007 - 2013.


Secretarul de stat in MADR, George Turtoi, a anuntat la jumatatea acestei saptamani ca Romania a adresat doua solicitari Comisiei Europene, prima privind prelungirea termenului de rambursare a platilor in cazul proiectelor derulate cu fonduri europene, iar cea de-a doua cu referire la posibilitatea de a transfera mai mult de 3% intre axele de finantare ale Programului National de Dezvoltare Rurala 2007 - 2013.
 
In acest sens, Turtoi a declarat miercuri ca „am cerut Comisiei Europene posibilitatea de transfera mai mult de 3% din fondurile europene intre axele de finantare, iar, daca vom obtine acordul, impreuna cu prelungirea de sase luni, pana in iunie 2016, a termenului de rambursare a platilor in cazul proiectelor derulate cu fonduri europene, inseamna ca vom putea face plati pe agromediu din banii actuali inca o jumatate de an. Cred ca este normal sa poti avea mobilitate, sa poti muta banii unde este nevoie si sa poti face absorbtie cat de mult poti. Deocamdata, doar Romania a cerut cresterea procentajului de transfer intre axele de finantare, insa cred ca si celelalte tari o vor face”, precizand si ca solicitarile in cauza sunt in discutia Comisiei Europene.
 
Posibilitatea ca termenul de rambursare a platilor in cazul proiectelor derulate cu fonduri europene prin PNDR 2007 - 2013 sa fie prelungit cu sase luni, dupa data de 31 decembrie 2015 ar permite Romaniei sa ajunga la un procentaj cat mai bun de absorbtie al fondurilor europene, aceasta solicitare fiind adresata de MADR si comisarului european pentru Agricultura, Phil Hogan.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit datelor Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, platile totale efectuate pana in prezent din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 — 2013 au depasit 7,6 miliarde de euro pentru proiecte de investitii si pentru decontarea platilor directe catre fermieri, iar Romania a ajuns la un gradul de absorbtie al fondurilor europene acordate pentru agricultura si dezvoltare rurala de peste 84%.
 
Valoarea totala a PNDR 2007 — 2013 a fost de 9,32 miliarde de euro, din care 6,14 miliarde de euro au fost alocati proiectelor de investitii prin 12 masuri si trei scheme de stat, iar 3,18 miliarde de euro pentru plati directe prin patru masuri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016