Romania a importat lapte, oua si miere cu 25% mai mult in prima parte din 2020
Publicat la data de 06 Iul. 2020 in:
Stiri Desi in tara noastra se inchid fabrici de lactate si se concediaza personal, Romania importa astfel de produse de la vecinii unguri si polonezi.
Romania a importat 119.605 tone de astfel de produse in primele trei luni ale acestui an, cu 16.455 tone mai mult decat in acelasi interval de timp din 2019.
Pe de alta parte, exporturile de de produse lactate, oua si miere in perioada ianuarie - martie 2020 au fost de 33.175 tone, iar incasarile au totalizat 55,33 milioane de euro. In primul trimestru din 2019, s-au exportat 35.263 tone, in valoare de 50,820 de milioane de euro.
In acest context, deficitul in comertul international (intra si extracomunitar) cu produse lactate, oua si miere s-a majorat la 121,65 milioane de euro in primul trimestru al acestui an, de la 89,28 milioane de euro in trimestrul I din 2019.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
In statistica MADR sunt cuprinse la acest capitol si alte produse comestibile de origine animala, nedenumite si necuprinse in alta parte.
In perioada ianuarie-martie 2020, deficitul Romaniei in comertul international cu produse agroalimentare a scazut cu aproape 9% in primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similara din 2019, pana la 440,9 milioane de euro.
Pe relatia cu Uniunea Europeana, Romania a consemnat un deficit de 953,28 milioane de euro in primul trimestru din acest an, insa in comertul cu tarile extracomunitare a inregistrat un excedent de 512,37 milioane de euro.
Fabrici de lapte inchise
Grupul Lactis, detinatorul marcii LaDorna, a anuntat ca cele doua unitati de productie si colectare din Vatra Dornei vor fi inchise.
Laptele LaDorna va fi produs la Alba Iulia cu lapte din Ardeal si Ungaria.
"Urmand planurile strategice de consolidare a afacerilor in Romania, pe principii de organizare eficienta a activitatilor de productie la standarde optime, Grupul Lactalis a decis inchiderea unitatilor de productie Floreni si Vatra Dornei din cadrul societatii Dorna Lactate. Brand-ul LaDorna si societatea Dorna Lactate isi continua, insa, existenta in Romania, iar portofoliul de lactate LaDorna va fi produs in celelalte fabrici romanesti ale grupului", a anuntat grupul.
Reprezentantii Lactalis spun ca inovatia, investitiile in tehnologizare si in branduri dar, mai ales, calitatea si siguranta pentru consum a produselor fabricate in Romania sunt o prioritate constanta a Grupului Lactalis.
"Masura concedierii colective pentru fabricile Dorna Lactate - Floreni si Vatra Dornei - presupune desfiintarea a 158 de pozitii. Numarul exact al persoanelor care urmeaza a fi concediate il vom putea comunica numai dupa ce vom sti daca exista salariati interesati sa-si continue activitatea in cadrul altor companii din cadrul Grupului Lactalis Romania", au transmis reprezentantii Grupului Lactalis.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.