Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania, a treia putere agricola europeana in 2013


Structura fragmentata a exploatatiilor, dependenta de conditiile meteo si productivitatea redusa sunt printre punctele slabe ale sectorului agricol romanesc, care are insa un potential important de crestere, potrivit raportului "Agricultura Romaniei - intre potential si realitate" al BCR.


Desi numarul de exploatatii de subzistenta este mare, iar productivitatea scazuta, agricultura din Romania poate ajunge una dintre cele mai puternice din Europa, avand resurse naturale care favorizeaza acest sector (terenul arabil reprezinta 39,5% din suprafata totala a teritoriului), dar si oportunitatea absorbtiei unor fonduri europene importante. "Romania poate deveni a treia putere agricola a Europei, dupa Franta si Germania, in conditiile unei absorbtii bune a fondurilor UE pana in 2013, a unor investitii straine directe semnificative ti a unui anumit sprijin guvernamental", se arata in raportul al BCR.

Totodata, intr-un scenariu care are la baza un nivel bun de absorbtie a fondurilor UE, de 80%, si investitii straine directe ridicate, Romania si-ar putea dubla productia de cereale la hectar pana in 2013-2015. Deficitul comercial pe segmentul alimentelor, baturilor si tutunului, situat in prezent la 1,8% din PIB, ar fi astfel acoperit pe termen lung.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

In raport se arata ca 2008 ar putea fi primul an din 2002 cand deficitul comercial generat de alimente, bauturi si tutun ar cunoaste o contractie in termeni nominali fata de anul anterior, ca urmare a productiei agricole record si a cresterii capacitatilor de prelucrare in industria alimentara.
Printre avantajele Romaniei se numara resursele agricole importante si oportunitatea absorbtiei fondurilor UE. In acelasi timp, structura fragmentata a exploatatiilor, dependenta de conditiile meteo si productivitatea redusa sunt printre punctele slabe.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016