Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

România ar putea relua exportul de ovine către Siria


Ministrul de externe Teodor Baconschi i-a transmis preşedintelui sirian Bashar al-Assad dorinţa autorităţilor române de stimulare a cooperării economice între cele două ţări, prin identificarea de proiecte comune de colaborare în domeniile energie, agricultură, dezvoltarea infrastructurii şi turism.

Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe, a efectuat, la 6 octombrie 2010, o vizită oficială în Republica Arabă Siriană.

Demnitarul român a fost primit de preşedintele Republicii Arabe Siriene, Bashar Al-Assad şi a avut întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe, Walid Al-Mouallem.

Cei doi miniştri au semnat Memorandumul de Înţelegere între Ministerele Afacerilor Externe din România şi Republica Arabă Siriană, document ce oferă noi perspective de cooperare între cele două instituţii. S-a convenit, de asemenea, continuarea contactelor politice la toate nivelurile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ministrul Teodor Baconschi a subliniat importanţa finalizării a două proiecte economice majore, şi anume legătura maritimă Constanţa - Latakia şi exportul de energie electrică din România, printr-un cablu submarin prin Marea Neagră, către Siria, via Turcia. A exprimat, de asemenea, dorinţa părţii române pentru facilitarea accesului pe piaţa siriană a producătorilor agricoli din România, în special prin reluarea exporturilor de ovine.

Întrevederile avute de şeful diplomaţiei române la Damasc au oferit un bun prilej pentru un schimb direct de opinii, cu un actor regional important, privind procesul de pace din Orientul Mijlociu, situaţia din Liban, Irak şi Iran. Ministrul Teodor Baconschi a reafirmat necesitatea continuării negocierilor directe israeliano-palestiniene şi a exprimat încrederea că 'fereastra deschisă dialogului este singura care poate conferi soluţii şi pentru reluarea negocierilor de pace în segmentul israeliano-sirian'.

La finalul vizitei ministrul Afacerilor Externe român a participat la o întâlnire festivă, prilejuită de sărbătorirea a 55 de ani de la stabilirea de relaţii diplomatice bilaterale, printre invitaţi numărându-se înalţi oficiali sirieni, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ superior din România, membri ai comunităţii româneşti din Siria şi personalităţi ale culturii şi mediului academic, reprezentanţi ai mass-media şi oameni de afaceri.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton