Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romania, campion al cerealelor in UE

Francezii sunt, proponderent, ingrijorati de ascensiunea Romaniei la capitolul cereale.
Romania ar urma sa recolteze in acest an intre 14,5 si 15 milioane tone de porumb, comparativ cu doar 11,8 milioane de tone cat va recolta Franta, ceea ce inseamna ca Romania va prelua coroana de cel mai mare producator european de porumb, potrivit unei estimari a Asociatiei generale a producatorilor de porumb (AGPM), citata de cotidianul Le Monde.
"Agricultorii francezi nu au reusit sa evite puterea romaneasca. Tara lui Dracula vampirizeaza piata europeana a porumbului sau, cel putin, o domina...Nu este chiar o surpriza. Gurmanzii stiu ca, daca polenta (terci din faina de porumb) este apanajul regiunii muntilor Apenini, acest fel de mancare gustoasa poarta numele de mamaliga in Carpati. Dar investitorii din Romania nu se gandesc doar la apetitul compatriotilor lor. Profitul mare din cerealele galbene este rezultat din export", scrie Le Monde.
Publicatia mentionata subliniaza ca productia de porumb a Frantei a fost afectata de inundatiile din primavara care au intarziat plantarea. Apoi caldura din vara a uscat terenurile. In ciuda acestor conditii climatice haotice, sectorul agricol francez va reusi sa limiteze daunele. Chiar daca este vorba de o scadere fata de cele 105 chintale obtinute in 2018, dar trebuie mentionat ca anul trecut a fost vorba de o productie istorica.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat
Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirma ca Romania va fi si anul acesta pe primul loc in Uniunea Europeana la productia de porumb, confirmand totodata datele furnizate de publicatia franceza, fara a oferi cifre exacte in acest sens.
"Ministerul Agriculturii confirma ceea ce scrie publicatie franceza. Romania va fi si anul acesta pe primul loc la cultura porumbului", a transmis oficialul.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 4.83 din 3 voturiArticole conexe:
- » Studiu. Sectorul lactatelor si al branzeturilor din Romania, prea concentrat
- » Ancheta privind oile neincinerate recuperate de pe nava Queen Hind
- » Fermierii pot obtine noi bani de la UE. Reducerea de emisii de metan, o prioritate
- » Oros, MADR: Peste 40% din fermele din Romania nu vor rezista, daca nu se asociaza
- » Gripa aviara, din nou in centrul atentiei UE
Ultima ora
- » Oros, MADR: Avem 10 proiecte incluse in PNRR
- » Guvernul aproba mai multe plati pentru 2021 si 2022 in agricultura
- » De ce au protestat fermierii la MADR
- » ACEBOP, de partea crescatorilor care sustin relansarea cresterii bovinelor de carne romanesti
- » AAC cere efectuarea platilor despagubirilor pentru culturile de primavara
Comentarii
3 comentarii
Agroromania.ro 2019-06-07 12:28:28
Buna ziua, dle. Picui! Nu v-am blocat noi din a comenta. Serviciul reCAPTCHA este important pentru a evita comentarii de spam care va pot induce in eroare. Multumim pentru ca ne urmariti si va dorim navigare placuta!
Petrica Picui 2019-06-06 10:16:10
Sa va fie rusine daca si pentru un cmentariu care nu va convine obligati cetateanul sa renunte la un comentariu!!
Mi-a trebuit aproape o ora sa completez imaginile de la CAPTCHA reluate de zeci de ori! Daca nu insistam nu vedeam publicat anuntul!Obligatoriu sa accept si publicitate nedorita ! Rusine!
Petrica Picui 2019-06-06 10:09:23
Lauda-ma gura !!!!!!
Cat din productia respectiva aduce vreun venit statului Roman? 90% este a multinationalelor care au luat de pomana pamantul de la stat si de la oamenii saraci, nu platesc impozite si profita de 90% din fondurile nerambursabile acordate statului Roman, si cara tot profitul in afara lasand romanii si mai saraci decat erau!!!!!
Dati micilor producatori subventii si imprumuturi sa-si cumpere tehnica agricola si sa se dezvolte creand locuri de munca nu celor care cultiva mii de ha cu 4 persoane si alea straine!