Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Problema risipei de alimente si a deseurilor alimentare reprezinta principalele teme de discutie abordate pe parcursul lucrarilor Conferintei Regionale FAO pentru Europa si Asia Centrala, eveniment care are loc la Bucuresti, in perioada 1 - 4 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului.
In cuvantul sau de deschidere, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a avertizat ca risipa de alimente la nivel european a atins cote ingrijoratoare. In plus, la nivelul tarii noastre, pierderea anuala pe cap de locuitor depaseste media europeana, de 179 de kilograme.
„Avand in vedere faptul ca, la nivel european, in fiecare an, fiecare locuitor are o risipa de alimente de 179 de kilograme, cred ca lucrul acesta ar trebui sa ne ingrijoreze, sa ne dea de gandit, daca nu cumva ceea ce inseamna politicile europene, politicile mondiale, dar și politicile nationale n-ar trebui sa schimbate, sa fie stimulative, in sensul in sensul eliminarii acestei risipe, iata consistente.
Vizavi de Romania nu avem cifre foarte multe. Cert este ca avem o pierdere mai mare de 179 de kilograme pe cap de locuitor, anual, insa cifrele exacte la vom avea in perioada urmatoare, pentru ca, așa cum va spuneam, mi-am format un grup de lucru cu Ministerul Mediului, in care ne propunem, pe langa identificarea acestor cifre, și identificarea unor solutii, schimbarea politicilor, dar și elaborarea unor strategii nationale in acest sens”, a precizat ministrul Agriculturii.
Romania inregistreaza in prezent o risipa de alimente de cinci milioane de tone, in timp ce in UE ajunge la gunoi, anual, o cantitate de aproximativ 90 de milioane de tone de alimente. Datele statistice arata ca, la nivel global, se irosesc 1,3 miliarde de tone de alimente, ceea ce reprezinta un cost de aproximativ 750 de miliarde de dolari.
Vizavi de Romania nu avem cifre foarte multe. Cert este ca avem o pierdere mai mare de 179 de kilograme pe cap de locuitor, anual, insa cifrele exacte la vom avea in perioada urmatoare, pentru ca, așa cum va spuneam, mi-am format un grup de lucru cu Ministerul Mediului, in care ne propunem, pe langa identificarea acestor cifre, și identificarea unor solutii, schimbarea politicilor, dar și elaborarea unor strategii nationale in acest sens”, a precizat ministrul Agriculturii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Romania inregistreaza in prezent o risipa de alimente de cinci milioane de tone, in timp ce in UE ajunge la gunoi, anual, o cantitate de aproximativ 90 de milioane de tone de alimente. Datele statistice arata ca, la nivel global, se irosesc 1,3 miliarde de tone de alimente, ceea ce reprezinta un cost de aproximativ 750 de miliarde de dolari.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News