Publicat in: Stiri
Romania depaseste media europeana la risipa de alimente. MADR lucreaza la elaborarea unor strategii nationale in sensul eliminarii acestor pierderi
Problema risipei de alimente si a deseurilor alimentare reprezinta principalele teme de discutie abordate pe parcursul lucrarilor Conferintei Regionale FAO pentru Europa si Asia Centrala, eveniment care are loc la Bucuresti, in perioada 1 - 4 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului. In cuvantul sau de deschidere, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a avertizat ca risipa de alimente la nivel european a atins cote ingrijoratoare. In plus, la nivelul tarii noastre, pierderea anuala pe cap de locuitor depaseste media europeana, de 179 de kilograme.
„Avand in vedere faptul ca, la nivel european, in fiecare an, fiecare locuitor are o risipa de alimente de 179 de kilograme, cred ca lucrul acesta ar trebui sa ne ingrijoreze, sa ne dea de gandit, daca nu cumva ceea ce inseamna politicile europene, politicile mondiale, dar și politicile nationale n-ar trebui sa schimbate, sa fie stimulative, in sensul in sensul eliminarii acestei risipe, iata consistente.
 
Vizavi de Romania nu avem cifre foarte multe. Cert este ca avem o pierdere mai mare de 179 de kilograme pe cap de locuitor, anual, insa cifrele exacte la vom avea in perioada urmatoare, pentru ca, așa cum va spuneam, mi-am format un grup de lucru cu Ministerul Mediului, in care ne propunem, pe langa identificarea acestor cifre, și identificarea unor solutii, schimbarea politicilor, dar și elaborarea unor strategii nationale in acest sens”, a precizat ministrul Agriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Romania inregistreaza in prezent o risipa de alimente de cinci milioane de tone, in timp ce in UE ajunge la gunoi, anual, o cantitate de aproximativ 90 de milioane de tone de alimente. Datele statistice arata ca, la nivel global, se irosesc 1,3 miliarde de tone de alimente, ceea ce reprezinta un cost de aproximativ 750 de miliarde de dolari.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Anunturi
Vezi toate anunturile
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton