Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

România este al treilea mare cultivator de porumb modificat genetic din UE


România este al treilea mare cultivator de porumb modificat genetic din UE, cu o suprafaţă semănată anul trecut de 7.146 hectare, comparativ cu 350 hectare cultivate în 2007, potrivit Serviciului Internaţional de Achiziţionare a Aplicaţiilor Agricole Biotehnologice (ISAAA), scrie Mediafax.

Numărul statelor comunitare care cultivă porumbul Bt, cu rezistenţă crescută la dăunători, a scăzut anul trecut la şapte, după interzicerea acestuia în Franţa. România a urcat trei locuri faţă de 2007, când se situa pe penultima poziţie, înaintea Poloniei.
Ţara cu cele mai întinse culturi de porumb Bt este Spania, unde suprafaţa a urcat de la 75.148 hectare în 2007 la 79.269 hectare anul trecut, potrivit raportului ISAAA.

Poziţia a doua a fost ocupată de Cehia cu 8.380 de hectare, în urcare de la 5.000 de hectare anul precedent.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Alte patru state au cultivat porumb Bt, respectiv Portugalia (4.851 hectare), Germania (3.173 hectare), Polonia (3.000 hectare) şi Slovacia (1.900 hectare).

În 2008, în UE au fost semănate culturi modificate genetic pe 107.719 hectare, din suprafaţa agricolă totală de circa 60 de milioane de hectare, în creştere de la 88.673 hectare în 2007.

În spaţiul UE poate fi cultivată o singură cultură modificată genetic, respectiv porumbul Bt (MON 810), o variantă a porumbului care conţine toxina bacterială Bt, otrăvitoare pentru insecte.

Consumatorii europeni sunt sceptici în privinţa produselor respective, denumite în mod frecvent "alimente Frankenstein".

Organismele modificate genetic (OMG) sunt plante, animale sau micro-organisme (bacterii, viruşi) ale căror caracteristici genetice au fost modificate în mod artificial pentru a conferi o nouă proprietate. Exemple de astfel de proprietăţi sunt rezistenţa unei plante la o anumită boală sau insectă, creşterea valorii nutriţionale a unui aliment, majorarea productivităţii în cazul culturilor agricole.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016