Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania Libera: Copiii-cobai si suferinta porcilor sau despre subsidiaritate


Imediat dupa integrarea Romaniei in UE s-a raspandit aceasta stire inspaiman¬tatoare: Uniunea nu o sa ne mai lase sa injunghiem porcii in maniera noastra traditionala, in care animalului i se taie beregata in curte, tipetele lui intrecandu-se cu cele ale copiilor care tropaie de nerabdare sa primeasca soriciul sau basica, pentru a o umfla si a o umple cu graunte. UE avea sa ne impuna metode de abataj mai "umane", prin care porcul trebuie mai intai anesteziat, chiraiturile lui insuportabile venind, desigur, de la angoasa pe care o incearca simtind ce i se pregateste.

Animalului va trebui astfel sa i se administreze un soc electric sau o injectie, iar sacrificarea si transarea lui – efectuate intr-un loc special, in conditii igienice etc. Masura mai nepopulara si mai costisitoare ca asta nici ca se putea inchipui in tara jumarilor si a sangeretelui, asa incat guvernantii si negociatorii romani s-au caznit sa obtina de la Bruxelles o precara "exceptie culturala", asemanatoare cu cele de care beneficiaza musulmanii si evreii in UE. Macelariile ritualice ale acestora pot sacrifica nestingherite animale constiente, intrucat asta e impus de prescriptiile alimentare ale religiei lor. Asa incat, dupa insistente si numai cu jumatate de gura – si jumatate de condei –, UE a acceptat sa inchida ochii (si sa-si astupe urechile) in fata suferintei si angoasei porcilor romani.

Iata insa ca recentul scandal al vaccinului romanesc experimentat pe tacute, contra cost, pe niste copii saraci din Arad si Timisoara a pus in lumina un uluitor paradox. Contactate de reporterii Romaniei libere, autoritatile europene (mai precis Comisia Europeana de la Bruxelles si Agentia Europeana a Medicamentului de la Londra) au recunoscut, cu oarecare jena, ca respectivul vaccin nu a fost aprobat de UE, ca de altfel nici nu a fost prezentata o cerere in acest sens, dar ca, daca acesta e destinat doar folosirii in interiorul Romaniei, atunci nu se poate spune ca s-a incalcat legislatia europeana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Romania Libera.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016