Conflictul dintre crescatorii de gaini si prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi s-a incheiat ieri, o data cu intalnirea dintre cele doua parti, mediata de Marian Zlotea, seful Autoritatii Sanitar-Veterinare. Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) a anuntat ca renunta la actiunile in instanta impotriva prof. Mencinicopschi. Concluzia discutiilor a fost ca toate ouale sunt sanatoase, indiferent de modul in care sunt crescute gainile.
Armistitiul dintre UCPR si prof. univ. dr Mencinicopschi le-a oferit crescatorilor de pasari ocazia de a da asigurari autoritatilor ca au o oferta bogata pentru sarbatorile Pastelui. "Producatorii de oua din Romania sunt pregatiti pentru sarbatori cu o oferta suficienta de oua de foarte buna calitate, la preturi accesibile, si le recomanda consumatorilor sa se aprovizioneze cu oua produse in Romania, sigure din punct de vedere alimentar si sanitar-veterinar. Ca urmare a discutiei de astazi si a deciziei Consiliului stiintific al ANSVSA, din care face parte si profesorul Gheorghe Mencinicopschi, divergentele intre producatorii de oua si dansul vor inceta, inclusiv in ceea ce priveste actiunea in instanta", a declarat prof. univ. dr Ilie Van, presedintele UCPR. La randul sau, prof. univ. dr Gheorghe Mencinicopschi a afirmat: "Oul este considerat un aliment complet, cu inalta valoare biologica si nutritiva, ceea ce il face un aliment de baza. Oul trebuie sa faca parte din dieta fiecarui consumator, din copilarie pana la batranete, si nu trebuie sa lipseasca in special din dieta vegetarienilor. Nu am nici o indoiala ca oul romanesc este de cea mai buna calitate si poate concura cu orice produs similar comercializat pe piata europeana". Pentru a nu se mai ajunge la astfel de situatii, presedintele ANSVSA, Marian Zlotea, a dat asigurari ca produsele de pe piata si modul in care acestea au fost obtinute vor fi monitorizate in continuare.
Citeste mai mult in Romania Libera.
Armistitiul dintre UCPR si prof. univ. dr Mencinicopschi le-a oferit crescatorilor de pasari ocazia de a da asigurari autoritatilor ca au o oferta bogata pentru sarbatorile Pastelui. "Producatorii de oua din Romania sunt pregatiti pentru sarbatori cu o oferta suficienta de oua de foarte buna calitate, la preturi accesibile, si le recomanda consumatorilor sa se aprovizioneze cu oua produse in Romania, sigure din punct de vedere alimentar si sanitar-veterinar. Ca urmare a discutiei de astazi si a deciziei Consiliului stiintific al ANSVSA, din care face parte si profesorul Gheorghe Mencinicopschi, divergentele intre producatorii de oua si dansul vor inceta, inclusiv in ceea ce priveste actiunea in instanta", a declarat prof. univ. dr Ilie Van, presedintele UCPR. La randul sau, prof. univ. dr Gheorghe Mencinicopschi a afirmat: "Oul este considerat un aliment complet, cu inalta valoare biologica si nutritiva, ceea ce il face un aliment de baza. Oul trebuie sa faca parte din dieta fiecarui consumator, din copilarie pana la batranete, si nu trebuie sa lipseasca in special din dieta vegetarienilor. Nu am nici o indoiala ca oul romanesc este de cea mai buna calitate si poate concura cu orice produs similar comercializat pe piata europeana". Pentru a nu se mai ajunge la astfel de situatii, presedintele ANSVSA, Marian Zlotea, a dat asigurari ca produsele de pe piata si modul in care acestea au fost obtinute vor fi monitorizate in continuare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News