Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania Libera: Peste 60% din culturile agricole din Galati, distruse de ger


Daca la grau temperaturile scazute au distrus culturile de pe jumatate din hectarele cultivate din judetul Galati, la orz si plante tehnice pierderile sunt de pana la 80%. La viile cu soiuri mai sensibile, pierderile ajung si la 100% si e posibil ca unele dintre acestea sa nu mai rodeasca doi-trei ani. Pagubele produse anul trecut agricultorilor galateni de ger, seceta si grindina au fost de 38 milioane de lei.
Temperaturile de pana la minus 30 de grade inregistrate timp de o saptamana in judetul Galati au distrus culturile agricole de pe 62,1% din suprafetele cultivate in toamna trecuta.

Au fost distruse de ger culturile de pe 67.770 hectare din cele 108.999 hectare cu plantatii de vie sau pe care fusesera infiintate culturi de paioase si plante tehnice. Gerul a afectat culturile de pe 8.183 hectare din cele 10.128 hectare cultivate cu orz si orzoaica. La grau pierderile sunt mai mici, fiind afectate de ger 35.750 hectare, din cele 65.614 hectare cultivate in toamna.

In cazul graului, "norocul" ce a diminuat pagubele a fost ca gerul a fost precedat de o perioada cu ninsori abundente, in special in centrul si in nordul Podisului Covurlui si plantele protejate de un strat gros de zapada au rezistat unor temperaturi atat de scazute. Culturile de plante tehnice au fost afectate intr-o proportie mai mare. La rapita au fost distruse culturile de pe 23.290 hectare din cele 30.479 hectare cultivate in toamna, iar la coriandru au fost "arse" de ger plantele de pe 728 hectare din cele 1.207 hectare de culturi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Daca pierderile oscileaza de la aproximativ 50% in cazul culturilor de grau la 80% in cazul celor de orz, la plantatiile de vita- de-vie pierderile ar putea fi mult mai mari. Conform cifrelor oficiale, sunt afectate 3.436 hectare din cele 15.928 hectare cu vita-de-vie. Este posibil ca pierderile sa fie mai mari, in special in cazul viilor plantate cu soiuri de struguri mai sensibile la temperaturi scazute. In cazul viilor de la Statiunea de Cercetari "Dealurile Bujorului", unde in urma cu o saptamana pierderile erau estimate la aproximativ 50%, acum se pare ca pierderile sunt cu mult mai mari: "Cu o afectare a pro-ductiei de 50% ar fi fost foarte bine, dar este vorba de aproape 100%. La temperaturi mai scazute de minus 25 de grade, vita-de-vie nu mai rezista. Plantatiile sunt distruse de ger. S-a terminat totul, aici era singura posibilitate sa supravietuim, dar s-a dus si asta", a declarat directorul statiunii, Cristina Simion.

C
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton