Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romania Libera: Revolta a muncitorilor de la Sanlacta
Fosti si actuali angajati ai fabricii de lactate Sanlacta de la Santana de Mures existenta unor conditii precare de igiena in cadrul procesului de productie. Corpul de Control al Prefecturii Mures a fost sesizat in legatura cu neregulile reclamate de angajati si a cerut un control amanuntit. Productia de la fabrica de lactate Sanlacta de la Santana de Mures este pusa sub semnul intrebarii de un grup de fosti si actuali angajati ai societatii. Acestia au facut public un memoriu in care arata conditiile precare de productie, dar prin care acuza totodata conducerea societatii de o serie de abuzuri.
"Suntem un grup de angajati si fosti angajati de la SC Sanlacta SA din Santana de Mures si dorim sa facem aceasta sesizare deoarece angajatii acestei societati au de suferit in urma abuzurilor de putere, iar clientii din cauza produselor care nu corespund standardelor cerute", arata semnatarii memoriului. Ei spun ca sunt "terorizati si stresati, amenintati, injurati si umiliti" si ca, pentru ca sunt foarte putini, nu au un program de lucru normal si sunt amenintati cu concedierea daca refuza sa faca ore suplimentare. "Muncitorii nu au voie sa aiba asupra lor telefoane mobile, nu pot vorbi acasa nici macar in pauza de masa si nici nu pot sa fie sunati. Aceasta masura s-a luat probabil ca nimeni sa nu poata filma sau inregistra modul de ambalare a produselor", mai arata memoriul angajatilor. Ei sustin ca, din cauza lipsei de oameni, "sunt aduse femeile de serviciu sa ambaleze produsele". Cele mai grave aspecte relevate in memoriul mentionat vizeaza insa activitatea de productie a lactatelor. "Masinile sunt foarte vechi, de exemplu, masina
de facut untul a fost folosita mai mult de o saptamana si ceva fara sa fie spalata dupa fiecare folosire, acoperita cu niste folie, iar a doua zi se dadea drumul la productie si tot asa timp de o saptamana si ceva, pana cand mucegaiul si-a facut aparitia, unde mai punem ca sunt foarte ruginite si poate intra in contact cu produsul", spun oamenii de la "Sanlacta". Ei mai adauga ca ambalarea produselor se face manual, iar oamenii in productie lucreaza fara manusi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura