Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania trebuie sa restituie fondurile europene pe care fermierii nu le-au primit pentru ca aveau datorii la stat
Guvernul a primit o atentionare in scris, din partea Comisiei Europene, in ceea ce priveste conditionarea drept criteriu de eligibilitate acordarea de fonduri europene pentru agricultori pe o procedura care face parte din legislatia nationala. Romania risca o procedura de infractiune pentru ca nu a raspuns inca Comisiei, intrucat aceasta conditionare nu este legala.
Sesizarea a fost trimisa Comisiei Europene, de catre o asociatie de crescatori de animale care au reclamat ca nu au mai primit subventiile europene din cauza datoriilor pe care le au la stat.
„Comisia Europeana a raspuns Romaniei, deci acestei asociatii de producatori si in acelasi timp a trimis o scrisoare autoritatilor din Romania, in care atentiona ca nu este legal din punct de vedere al legislatiei europene, sa conditionezi ca criteriu de eligibilitate acordarea unui drept din fonduri europene de aceste lucruri care prevad procedura de legislatie nationala. Si a cerut doua lucruri: sa elimine din legislatia nationala orice act care face aceasta legatura, si din cate stiu Ministerul Agriculturii a retras acel ordin al ministrului care era la baza acestei proceduri, si a cerut, in acelasi timp, ca Guvernul sa gaseasca o solutie prin care agricultorilor sa le fie rambursati banii care li s-au luat, sa ii primeasca inapoi. Si aici Comisia Europeana in continuare asteapta un raspuns din partea autoritatilor romane, in ce fel rezolva problema aceasta de a returna agricultorilor banii care le-au fost luati pe nedrept, iar daca in urmatoarea perioada, nu primim raspunsul, Romania risca o procedura de infractiune la nivel european tocmai pentru ca este o legislatie incalcata” a relatat comisarul european, Dacian Ciolos.
Dupa cum a mai sustinut acesta, statul roman poate avea o procedura interna prin care sa retina din drepturile financiare publice pe care fermierul le primeste ca si compensatii pentru anumite datorii, insa nu poate impiedica producatorul respectiv sa primeasca niste drepturi pe care le are prin legislatia europeana. In cazul in care, Guvernul nu se va conforma, va fi obligat de Comisia Europeana sa rezolve aceasta problema, fiind posibil sa apara si anumite penalizari, amenzi pentru Guvern.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Sursa foto: www.sxc.hu
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura