Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania, una dintre tarile UE cele mai afectate de desertificare

romania-una-dintre-tarile-ue-cele-mai-afectate-de-desertificare

Romania este una dintre tarile UE cele mai afectate de desertificare, conform unui raport LAPAR.


Romania este unul dintre statele Uniunii Europene (UE) grav afectate de desertificare, cele mai lovite de acest fenomen fiind sudul Campiei Romane, Dobrogea si sudul Moldovei, atrage atentia Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), cu ocazia Zilei mondiale pentru combaterea desertificarii si a secetei.
 
Potrivit sursei citate, numai in judetul Dolj, solurile nisipoase reprezinta mai mult de 100.000 de hectare, iar in fiecare an suprafata acoperita de nisipuri creste cu peste 1.000 de hectare, dupa constatarile fermierilor si specialistilor, completate si de cercetarile expertilor UE, care arata ca, in Romania, situatia este critica la granita cu Bulgaria.
 
"Uniunea Europeana nu are, la ora actuala, o strategie comuna pentru combaterea desertificarii, desi fenomenul afecteaza grav si Spania, Portugalia, Italia, Cipru, Grecia si Bulgaria. Cercetari de ultima ora arata ca, in comparatie cu datele din 2008, desertificarea s-a accentuat in aceste tari, inclusiv in Romania, cu pagube economice considerabile si probleme pentru mediu", sustin reprezentantii producatorilor agricoli din Romania.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
LAPAR atrage, din nou, atentia asupra situatiei dezastruoase din asa-numita "Sahara a Olteniei" (zona cuprinsa intre Corabia, Calafat si Craiova), provocata de taierea perdelelor forestiere, care opreau aridizarea solului. "Amintim ca, acum 50 de ani, padurile reprezentau 12% din suprafata judetului Dolj, iar la ora actuala putem vorbi de numai 7 procente, mai grav fiind ca aceasta suprafata este in constanta scadere", se mentioneaza in comunicatul citat.
 
In viziunea LAPAR, interventia statului, prin institutiile sale specializate, alaturi de "actiuni concrete ale fermierilor, in vederea stoparii extinderii desertificarii in Romania" reprezinta solutii pentru rezolvarea problemelor cauzate de desertificare.
 
"Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania - LAPAR isi arata disponibilitatea de a fi parte a acestor demersuri si dezbateri, punand la dispozitie inclusiv experienta membrilor sai din zonele afectate de desertificare. Asa cum amintesc expertii Organizatiei Natiunilor Unite, este nevoie de constientizarea publica, iar oprirea degradarii terenurilor este realizabila prin rezolvarea problemelor, implicarea puternica a comunitatii si cooperarea la toate nivelurile.", precizeaza organizatia.
 
Reprezentantii LAPAR considera ca solutiile pentru combaterea acestui fenomen sunt putine, dar exista, intre acestea aflandu-se infiintarea de perdele de protectie si impaduriri in zonele afectate.
 
De asemenea, este nevoie de sustinerea financiara a fermierilor, acestea fiind actiuni posibile in plan national. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016