Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Românii care doresc să lucreze în Danemarca în sectorul agricol se pot înscrie online până pe 17 martie


Românii care doresc să lucreze în Danemarca în sectorul agricol se pot înscrie online până pe 17 martie la cele două burse ale locurilor de muncă sezoniere ce vor fi organizate pe 25 şi 27 martie de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Slatina şi Slobozia, informează Newsin.

Danemarca are nevoie de lucrători în agricultură pentru a recolta căpşuni, mazăre, zmeură, ceapă, dovleci şi altele. De asemenea, se caută câţiva şoferi de tractor, camioane şi autobuze care să lucreze la fermele respective pe timpul sezonului de vară 2009. Un grup de angajatori şi consilieri EURES va veni în cele două localităţi pentru a-i intervieva pe candidaţii care au aplicat on-line, în limba engleză, pe pagina de internet www.seasonalwork.dk

Agenţia a anunţat că sunt oferite aproximativ 500 de locuri de muncă. Persoanele interesate trebuie să aibă cel puţin 18 ani şi să cunoască limba engleză.

“Perioadele de lucru pentru recoltare căpşuni sunt de la sfârşitul lunii mai sau de la mijlocul lunii iunie până la sfârşitul lunii iulie (5-10 săptămâni). Pentru recoltare mazăre - de la sfârşitul lunii mai până la sfârşitul lunii august (8-10 săptămâni). Pentru recoltare ceapă şi dovleci - de la sfârşitul lunii mai până la sfârşitul lunii octombrie (2 săptămâni, pauză în august). Pentru recoltare căpşuni şi zmeură în sere - din aprilie în noiembrie, în perioade diferite”, precizeaza ANOFM.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


ANOFM îi atenţionează pe cei interesaţi că la recoltarea căpşunilor şi mazării, din luna mai până în luna august, în cele mai multe dintre oferte “aplicanţii trebuie să îşi aducă un cort, ustensile de gătit şi haine groase, iar în ferme se vor asigura spaţii acoperite pentru prepararea mâncării, toalete şi TV, taxa pentru cazare fiind între 2 şi 10 euro/zi, pentru a fi acoperite costurile serviciilor de electricitate, apă, internet”.

Transportul dus şi întors va fi plătit de aplicanţi, care ar putea obţine o deducere din impozit dacă aduc documente care să probeze numărul de kilometri parcurşi. “Lucrătorii pot obţine o deducere din impozit dacă aduc biletele de avion, biletele de feribot sau biletele de autobuz şi comunică oficiilor daneze de impozitare câţi km au parcurs. Ei vor primi 0,91 coroane daneze/km”, potrivit ANOFM, care adaugă că “dacă lucrătorii stau o singură zi după ce au terminat contractul, nu vor obţine deducerea de impozit aferentă transportului”.

În ce priveşte salariul, recoltatul căpşunilor şi mazării se plăteşte în funcţie de cantitate – 0,8-0,9 euro/kg (o medie de 10-15 euro pe oră).

“Aplicanţii trebuie să culeagă 17 kg/oră, astfel încât să câştige 14 euro/oră - dacă nu îndeplinesc acest nivel, aplicanţii pot să-şi piardă locul de muncă după 2 săptămâni. Pentru alte feluri de muncă se plăteşte conform contractelor, în jur de 14 euro/oră (plus bani de concediu) sau conform calităţii recoltate (lucrătorii trebuie să fie capabili să câştige salariul minim pe oră)”, se mai arată în comunicat.

Potrivit datelor ANOFM, lucrătorii sezonieri plătesc doar 10-12% impozit, conform regulilor speciale aplicate pentru munca de scurtă durată a lucrătorilor sezonieri.

Danemarca va liberaliza de la 1 mai 2009 accesul lucrătorilor români pe piaţa muncii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016