Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Românii sunt indispensabili pentru agricultura italiană


În agricultura italiană sunt angajaţi numeroşi sezonieri provenind din spaţiul comunitar sau extracomunitar. Românii reprezintă 12% din totalul muncitorilor agricoli din Italia.

Premierul italian, Silvio Berlusconi a semnat o lege prin care vor fi primiţi în Italia 80 de mii de muncitori sezonieri. Vor veni, astfel, în Peninsulă muncitori sezonieri din statele extracomunitare. “La Coldiretti”, cea mai importantă organizaţie agricolă italiană, solicită, în prezent, publicarea rapidă a noii legi în Monitorul Oficial. Aceasta este indispensabilă începerii anului agricol, deoarece fără muncitorii străini anumite sectoare agroalimentare italiene ar suferi pierderi importante.
Raportul realizat de ONG-ul “Caritas/Migrantes” împreună cu “La Coldiretti” arată că în agricultura italiană sunt angajate peste 98.155 de persoane, provenind din 155 de ţări. Cu toate acestea pe primele trei locuri se situează albanezii (reprezentând 15% din total), urmaţi de români (12%) şi de indieni (10%).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton