Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romconserv: Exporturile de conserve din legume şi fructe s-au dublat în 2009


Exporturile României de conserve din legume şi fructe se estimează că în 2009 s-au ridicat la 500.000 de euro, dublu faţă de anul 2008, pe fondul finalizării mai multor investiţii în tehnologizarea fabricilor din sector, a declarat pentru NewsIn directorul general al ONILF, Aurel Tănase.
Potrivit acestuia, în 2009, România a exportat 5% din totalul producţie interne. Producţia autohtonă de conserve din legume şi fructe este estimată pentru acest an la circa 200.000 tone, cu o valoare totală de peste 10 milioane de euro,

"Este un avans faţă de anul 2008 datorită creşterii producţiei, dar, în special, datorită investiţiilor în tehnologii, în marketing, în prezentarea produselor. Este important să ai o prezentare bună a produselor pentru că altfel rişti să îţi fie refuzat produsul sau să nu fie achitat. 5% e încă un procent mic, dar e în creştere",a explicat preşedintele patronatului Romconserv şi directorul general al Organizaţiei Naţionale Interprofesională Legume-Fructe (ONILF), Aurel Tănase.

Principalele ţări în care România exportă conserve din legume şi fructe sunt cele cu mulţi cetăţeni români, precum Italia, Germania şi Spania. Potrivit preşedintelui Romconserv, producătorii români îşi propun pentru anul 2010 o creştere a exportului până la 15% din totalul producţiei şi până la 40% în următorii trei ani, pe fondul derulării unor acţiuni de promovare a produselor în ţările din afara Uniunii Europene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Am făcut un calendar de ajungere spre 40% în următorii trei ani, iar în primul an să ajungă la un 15%, prin acţiuni de promovare. Trebuie să încurajăm exportul prin calitatea producţie, printr-o bună prezentare şi un marketing bun, respectiv să găsim pieţe şi să avem continuitate în livrări", a adăugat Tănase.

El declara recent pentru NewsIn că patronatul Romconserv, în parteneriat cu un patronat din Grecia, va derula un program de promovare a conservelor din legume şi fructe în ţări terţe, în valoare de 2.957.460 euro.

"Pentru noi este un proiect de promovare a conservelor româneşti deoarece în România au fost finalizate investiţii de peste 60 milioane de euro, producţia s-a dublat şi atunci trebuie să vindem aceste produse undeva. Astfel, în condiţiile în care piaţa din România este insuficientă, vrem să încurajăm exportul şi în ţări dincolo de hotarele Uniunii", a declarat, pentru NewsIn, preşedintele patronatului Romconserv, Aurel Tănase.

Acesta a explicat că proiectul va conţine o serie de târguri, prezentări, bannere şi conferinţe pentru introducerea produselor româneşti pe pieţele din Rusia, Ucraina, Norvegia şi Argentina. Aurel Tănase a adăugat că proiectul va demara la 1 ianuarie 2010 şi se va derula pe o perioadă de trei ani.

În ceea ce priveşte importurile, preşedintele Romconserv a declarat că, în ultimii ani, acestea sunt în scădere, motivul fiind creşterea producţiei autohtone. " Importurile au fost mai mici în acest an pentru că producţia românească a fost mult mai mare cantitativ. Astfel, dacă în alţi ani producţia importată era de 60% din produsele de la raft, acum a ajuns la circa 35%-40%", a menţionat Tănase.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016