Rubarba, o legumă mai puţin cunoscută la noi în ţară, este bogată în zaharuri, vitaminele B1, B2, C, proteine, acid lactic, acid citric, ulei volatil şi în numeroşi compuşi antrachinonici (substanţe laxative). Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă rubarba ca remediu în bolile de rinichi şi de stomac. Terapia cu acest leac a dat rezultate bune în cazurile de digestie dificilă, de paraziţi intestinali, de dizenterie şi de astenie.
Tartă cu sos de rubarbă
Ingrediente: 100 ml apă, 240 g zahăr, 500 g rubarbă, două albuşuri, o lingură de griş. Blat: 300 g pişcoturi sau biscuiţi şi 100 g iaurt. Cremă: 300 g frişcă, 100 g caş, 100 g brânză cremă de vaci.
Preparare: Se face un sos din zahăr, apă şi din griş, se amestecă la foc potrivit până ce se omogenizează, apoi se toarnă peste rubarba tăiată cubuleţe. Se amestecă biscuiţii zdrobiţi cu iaurt, iar compoziţia se pune într-o tavă tapetată. Deasupra se pune brânza amestecată cu albuşurile de ou şi cu sosul de rubarbă. Tava se pune în cuptor la foc potrivit. (Adevarul)
Tartă cu sos de rubarbă
Ingrediente: 100 ml apă, 240 g zahăr, 500 g rubarbă, două albuşuri, o lingură de griş. Blat: 300 g pişcoturi sau biscuiţi şi 100 g iaurt. Cremă: 300 g frişcă, 100 g caş, 100 g brânză cremă de vaci.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Preparare: Se face un sos din zahăr, apă şi din griş, se amestecă la foc potrivit până ce se omogenizează, apoi se toarnă peste rubarba tăiată cubuleţe. Se amestecă biscuiţii zdrobiţi cu iaurt, iar compoziţia se pune într-o tavă tapetată. Deasupra se pune brânza amestecată cu albuşurile de ou şi cu sosul de rubarbă. Tava se pune în cuptor la foc potrivit. (Adevarul)
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News