Rubarba, o legumă mai puţin cunoscută la noi în ţară, este bogată în zaharuri, vitaminele B1, B2, C, proteine, acid lactic, acid citric, ulei volatil şi în numeroşi compuşi antrachinonici (substanţe laxative). Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă rubarba ca remediu în bolile de rinichi şi de stomac. Terapia cu acest leac a dat rezultate bune în cazurile de digestie dificilă, de paraziţi intestinali, de dizenterie şi de astenie.
Tartă cu sos de rubarbă
Ingrediente: 100 ml apă, 240 g zahăr, 500 g rubarbă, două albuşuri, o lingură de griş. Blat: 300 g pişcoturi sau biscuiţi şi 100 g iaurt. Cremă: 300 g frişcă, 100 g caş, 100 g brânză cremă de vaci.
Preparare: Se face un sos din zahăr, apă şi din griş, se amestecă la foc potrivit până ce se omogenizează, apoi se toarnă peste rubarba tăiată cubuleţe. Se amestecă biscuiţii zdrobiţi cu iaurt, iar compoziţia se pune într-o tavă tapetată. Deasupra se pune brânza amestecată cu albuşurile de ou şi cu sosul de rubarbă. Tava se pune în cuptor la foc potrivit. (Adevarul)
Tartă cu sos de rubarbă
Ingrediente: 100 ml apă, 240 g zahăr, 500 g rubarbă, două albuşuri, o lingură de griş. Blat: 300 g pişcoturi sau biscuiţi şi 100 g iaurt. Cremă: 300 g frişcă, 100 g caş, 100 g brânză cremă de vaci.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Preparare: Se face un sos din zahăr, apă şi din griş, se amestecă la foc potrivit până ce se omogenizează, apoi se toarnă peste rubarba tăiată cubuleţe. Se amestecă biscuiţii zdrobiţi cu iaurt, iar compoziţia se pune într-o tavă tapetată. Deasupra se pune brânza amestecată cu albuşurile de ou şi cu sosul de rubarbă. Tava se pune în cuptor la foc potrivit. (Adevarul)
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News