Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rusia ridica partial embargoul impus importurilor de mere din Republica Moldova

rusia-ridica-partial-embargoul-impus-importurilor-de-mere-din-republica-moldova

Federaţia Rusa reia incepand de joi importul de mere din Republica Moldova, dupa cum a anuntat organismul rus pentru protectia consumatorilor.


Masura a fost anuntata de catre autoritaţile ruse cu titlu de experiment, in urma unor consultari bilaterale intre Serviciul Rus pentru Supraveghere Veterinara si Fitosanitara si Agentia Nationala Moldoveana pentru Siguranta Alimentelor.
 
De anularea parţiala a embargoului beneficiaza zece firme din Republica Moldova, mai precis Prima-Nicatim, Scutaru Victor SRL,  Ungureanca, Plaiul Birladean, Grimafruct, SRL Bona-Fruct, SRL Bucuria-Saturn, Agrodenidan, Agrostar,  si Unit-Olimp SRL.
 Rusia ameninta insa ca, in cazul in care normele sanitare si criteriile Rosselhoznadzor vor fi incalcate, importurile vor fi intrerupte.
 
Doua institutii-cheie din Rusia insarcinate cu controlul fluxului alimentelor, Rosselhoznadzor si Rospotrebnadzor, au interzis incepand din vara lui 2014 importuri din Ucraina, Republica Moldova, UE şi SUA, in contextul sanctiunilor impuse de occidentali Rusiei, acuzata de implicare in conflictul din Ucraina.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Moscova este adesea acuzata ca utilizeaza arma comerciala, invocand in special motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatica asupra vecinilor sai. Ea a utilizat aceasta arma impotriva Ucrainei si Republicii Moldova, ca reactie la semnarea de catre cele doua foste republici sovietice a unui tratat de liber schimb cu UE.
 
Incepand din 18 iulie, Rusia a interzis importurile de fructe din Republica Moldova, afirmand ca a descoperit prezenta unei „insecte periculoase si daunatoare”.
 
Din 28 iulie, Rusia a decis sa limiteze importurile de produse lactate, de fructe si legume in conserva provenind din Ucraina, in contextul in care la inceputul lui iulie Moscova a interzis şi importurile de cartofi din aceasta tara, evocand o infestare cu daunatori. Autoritatile ruse au reprosat produselor lactate ucrainene faptul ca ar contine reziduuri de antibiotice şi bacterii.
 
De asemenea, de la 1 august Rusia a decis sa interzica importurile de fructe si legume din Polonia.
 
Reprezentantii autoritaţilor europene au calificat aceste masuri drept represalii politice.
 
Potrivit Serviciului federal vamal rus, in 2013 importurile de legume din statele europene s-au ridicat la 935 de milioane de dolari, iar cele de fructe la 1,52 de miliarde de dolari.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016