Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a aprobat bugetul programului Mere in scoli, pentru anul 2011-2012


Fondurile alocate pentru implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, în anul şcolar 2011-2012, se ridică la 52,89 milioane lei, respectiv 12,59 milioane euro, din care 8,48 milioane euro reprezintă ajutorul comunitar, iar diferenţa de 4,10 milioane euro cofinanţarea publică din bugetul naţional, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern postat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), consultat de Agerpres.
Pentru anul şcolar 2011/2012, programul de încurajare a consumului de fructe în şcolile din România are în vedere distribuirea gratuită zilnică de mere, elevilor din clasele I-VIII din unităţile de învăţământ public şi privat, implementarea unor măsuri adiacente al căror scop este cunoaşterea beneficiilor consumului de fructe şi legume proaspete şi realizarea exerciţiului de evaluare a programului pentru perioada 12 septembrie 2011- 22 iunie 2011.

Astfel, pentru anul şcolar 2011-2012 se vor acorda gratuit mere, în limita valorii zilnice de 0,315 lei/elev, pentru o perioadă de maximum 94 de zile de şcolarizare, începând cu 31 octombrie 2011. Numărul total al elevilor din clasele I-VIII (public şi privat) este de 1.623.857.

Potrivit proiectului, costurile estimate pentru distribuţia merelor în anul 2011 se ridică la 19,94 milioane lei (31 octombrie - 23 decembrie), iar pentru 2012 (16 ianuarie - 31 martie) la 28,13 milioane lei lei. De asemenea, costurile pentru implementarea măsurilor adiacente în 2011 se cifrează la 1,994 milioane lei, iar în anul 2012 la 2,813 milioane lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Măsurile adiacente distribuţiei de mere în anul şcolar 2011-2012 vizează organizarea de vizite la ferme sau staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziţii, târguri sau alte evenimente şi/sau activităţi similare. de asemenea, se vor organiza concursuri tematice cu premii ca modalităţi practice educative care să contribuie la dezvoltarea competenţelor elevilor şi prin activităţi de grădinărit, precum şi distribuirea unor broşuri sau materiale didactice al căror scop este cunoaşterea beneficiilor consumului de fructe şi legume proaspete.

Potrivit proiectului, sumele necesare implementării măsurilor adiacente se suportă din bugetele locale ale judeţelor, sectoarelor municipiului Bucureşti şi, respectiv ale comunelor, oraşelor şi municipiilor din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi nu vor putea depăşi 10% din fondurile alocate acestora pentru acordarea gratuită a merelor.

Consiliile judeţene sau locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi respectiv ale comunelor, oraşelor şi municipiilor vor opta, în funcţie de preferinţe şi buget, pentru măsurile adiacente pe care le vor implementa şi vor pune în aplicare în mod obligatoriu cel puţin una dintre măsurile adiacente prevăzute.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016