Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sacrificările la porcine şi păsări au crescut, iar la bovine, ovine şi caprine au scăzut în mai 2009
Sacrificările la porcine şi păsări au crescut, iar la bovine, ovine şi caprine au scăzut în mai 2009 în comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor furnizate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS), arată NewsIn.
Mai 2009 comparativ cu mai 2008 (statistici zootehnie)
Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 29,4%, respectiv cu 28,6%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au scăzut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate, cu 40,0%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 40,9%.
Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 42,8%, respectiv cu 48,0%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut numeric cu 30,2% şi cu 36,8% la greutatea în carcasă.
Datele INS mai arată că numărul total de ovine şi caprine sacrificate a crescut cu 14,9%, iar la greutatea în carcasă a scăzut cu 2,2%. Tăierile în unităţile industriale specializate au scăzut atât la numărul de capete sacrificate, cât şi la greutatea în carcasă de 7,5 ori, respectiv de 5,9 ori.
Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 40,2%, respectiv cu 38,0%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri, de 5,8% la numărul păsărilor sacrificate şi de 0,1% la greutatea în carcasă.
În lunile analizate greutatea medie în carcasă la principalele specii de animale prezintă uşoare oscilaţii.
În perioada mai 2008 - mai 2009, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă s-au înregistrat în luna decembrie la porcine şi în luna aprilie la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.
Mai 2009 comparativ cu aprilie 2009
Potrivit datelor INS, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 19,1%, respectiv cu 29,7%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 12,5%, respectiv cu 12,2%. În luna mai 2009, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a reprezentat 12,5% din totalul sacrificărilor de bovine.
De asemenea, numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 21,0%, respectiv cu 14,3%. În luna mai 2009, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate reprezentau 55,5% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 12,2%, respectiv cu 12,8%.
Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut de 5,2 ori, respectiv de 4,5 ori. Tăierile în unităţile industriale specializate, care deţin o pondere de 0,3% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine, au scăzut de 28 ori la numărul capetelor sacrificate şi de 17,4 ori la greutatea lor în carcasă.
În plus, numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă au crescut cu 14,5%, respectiv cu 14,9%. Peste 62,4% din totalul tăierilor de păsări s-a realizat în unităţile industriale specializate. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât din punct de vedere al numărului de păsări sacrificate, cât şi al greutăţii lor în carcasă cu 8,9%, respectiv cu 9,7%.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura