Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Salata romaneasca cu icre de crap este noul produs autohton care beneficiaza de protectia si recunoasterea oficiala a UE.
Aceasta decizie vine dupa ce in luna iunie a acestui an, Comisia Europeana a aprobat inscrierea produsului romanesc "Salata cu icre de stiuca de Tulcea" in registrul produselor care beneficiaza de Indicatie Geografica Protejata (IGP).
Potrivit executivului comunitar, "Salata traditionala cu icre de crap" este un produs obtinut pe baza icrelor de crap sarate, ulei de floarea soarelui, apa minerala si suc de lamaie. Produsul este disponibil in doua variante: cu sau fara ceapa. "Salata traditionala cu icre de crap" este produsa din materii prime sau ingrediente care sunt utilizate traditional si se caracterizeaza prin aspectul sau, consistenta sa, aroma si gustul sau.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Aceasta noua indicatie se va alatura celor 1.760 de produse deja protejate la nivel european, a caror lista este disponibila in baza de date a denumirilor si inregistrarilor (DOOR).
Romania avea anterior opt produse inregistrate pe sisteme de calitate europene, din care sapte Indicatii Geografice Protejate (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Tara Barsei, scrumbia de Dunare afumata, Carnatii de Plescoi, Cascaval de Saveni si Salata cu icre de stiuca de Tulcea, iar Telemeaua de Ibanesti pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejata (DOP).
La Comisia Europeana se mai afla depuse documentatiile pentru inca doua produse in scopul dobandirii protectiei europene, ambele pentru sistemul de calitate Indicatie Geografica Protejata: Telemea de Sibiu si Placinta dobrogeana.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News