Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Saptamana Verde: Romania ramane o tara atractiva economic, datorita potentialului agricol


România rămâne o ţară atractivă pentru investitori datorită potenţialului agricol nevalorificat, a declarat, recent, secretarul de stat din Ministerul Federal German al Alimentaţiei, Agriculturii şi Protecţiei Consumatorilor, Gert Lindemann, la un seminar organizat de Comitetul de Est al Economiei Germane, cu prilejul expoziţiei "Săptămâna Verde".
"Fără România, Uniunea Europeană nu ar fi completă, dar ar fi foarte bine pentru UE dacă potenţialul mare al României din agricultură ar putea fi valorificat", a spus Lindemann, citat de Agerpres.

Germania s-a angajat cu proiecte şi consultanţă în România pentru că este o ţară prioritară, din anul 2000 derulând 13 proiecte de twinning în administraţia agrară şi veterinară.

În cadrul seminarului, ministrul român al Agriculturii, Mihail Dumitru, a prezentat situaţia agriculturii din România, în special avantajele şi facilităţile oferite potenţialilor inves-titori.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Vreau să vă conving că sunt oportunităţi deosebite de investiţii în România, deşi în sectorul pe care l-am preluat sunt încă multe de făcut. Avem resurse agricole importante, peste 14 milioane hectare de teren agricol, dar facem eforturi pentru contracararea efectelor climatice, pentru modernizarea sistemului de irigaţii şi de îmbunătăţiri funciare, unde avem nevoie de inves-tiţii", a spus Dumitru. Acesta a precizat că, în ciuda potenţialului agricol deţinut, România se confruntă şi cu un mare deficit de produse agroalimentare, importând produse care ar putea fi obţinute în ţară. "Trebuie să încercăm să facem o restructurare a sectorului, deoarece avem resursele şi cunoştinţele necesare, poate doar mai puţin capital", a spus Dumitru. De asemenea, în opinia aces-tuia, România se confruntă cu o fragmentare excesivă a exploataţiilor agricole.

"Avem o structură duală, câteva ferme mari şi foarte multe ferme mici de subzistenţă. Trebuie să începem un proces de dezvoltare a fermelor mici să poată trece într-o categorie intermediară şi să producă pentru piaţă", a spus Dumitru.

Potrivit directorului executiv al Comitetului de Est al Economiei Germane, Rainer Lindner, sectorul agricol are în ţările din zona Central şi Est Europeană un aport important la PIB, numai în România acesta fiind, în 2008, de 6,5%, respectiv nouă miliarde de euro.

"Sectorul agricol din România este unul deosebit de important, deşi nu este pus în valoare. Româ-nia oferă 5% din fructele de pe piaţa UE, are mai mult de 30% din populaţie în agricultură, dar şi cei mai mulţi fermieri. Dintr-un total de 13,7 milioane de fermieri la nivelul UE, 3,9 milioane sunt din Româ-nia", a spus Lindner. Acesta a adăugat că, deşi oficialii români afirmă că România ar putea hrăni peste 80 de milioane de oameni, importă la ora actuală mai mult de 70% din necesarul intern de consum.

"Este important să se înfiinţeze asociaţii ale producătorilor agricoli şi pieţe regionale care să le asigure piaţa de desfacere a fructelor şi legumelor, nu pe marginea drumului", a mai adăugat reprezentantul german.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016