Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sârbu: Restructurarea Ministerului Agriculturii va duce la scăderea cu 20% a personalului


Numărul de agenţii şi instituţii din subordinea Ministerului Agriculturii va fi redus de la 33 la 20, iar comasarea acestora va determina scăderea numărului de angajaţi cu 20%, potrivit ministrului de resort, Ilie Sârbu.

"Din 33 de agenţii şi instituţii o să desfiinţăm 13. Noi aveam redus cu 21% personalul ministerului, iar prin contopirea asta o să mai reducem cu 20%", a declarat Sârbu pentru Mediafax.

Premierul Emil Boc se va întâlni, sâmbătă şi dumincă, cu miniştri care au în subordine structuri şi agenţii guvernamentale, pentru a definitiva proiectul de reducere a numărului de agenţii până la jumătatea lunii august.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sârbu a menţionat că desfiinţarea şi comasarea agenţiilor sunt deja prevăzute în proiectul de ordonanţă privind descentralizarea unor activităţi şi reorganizarea structurilor din subordinea, din coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Agriculturii.

Proiectul de act normativ prevede că unele instituţii din subordinea ministerului, cum ar fi Agenţia Domeniilor Statului, vor fi desfiinţate.

Proiectul mai precizează că activitatea Autorităţii Naţionale Hipice va fi preluată de către Agenţia Naţională de Ameliorare şi Reproducţie în Zoothenie, iar Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, precum şi cel pentru Denumiri de Origine pentru Vinuri vor fi desfiinţate, iar prin comasarea acestora va fi înfiinţat Oficiul Naţional al Viticulturii şi Produselor Vitivinicole.

Sârbu a spus că, deşi proiectul de ordonanţă este postat de aproape două luni pe site-ul ministerului, acesta nu a fost adoptat de Guvern.

"Ea a rămas. Nu ştiu ce reproşuri ne fac", a afirmat ministrul Agriculturii.

Sârbu a mai amintit că a operat în urmă cu două săptămâni o reducere a personalului din Ministerul Agriculturii.

Astfel, numărul posturilor de conducere din instituţie a scăzut de la 65 la 42, în urma reducerii numărului de direcţii de la 32 la 21, iar 136 de angajaţi din aparatul central ai instituţiei au fost transferaţi la Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură, la Administraţia Naţională Antigrindină sau la Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură.

Potrivit ministrului Agriculturii, reducerea cu încă 20% a personalului este tot ceea ce poate face, în condiţiile în care agenţiile de plăţi care lucrează cu fonduri UE au nevoie de mai mulţi angajaţi, pentru a putea respecta cerinţele Comisiei Europene.

El a precizat că numai la Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură ar mai fi nevoie de încă 2.000 de angajaţi.

La discuţiile de sâmbătă cu premierul Boc privind restructurarea agenţiilor guvernamentale din partea Ministerului Agriculturii va participa secretarul de stat Cătălin Roşculete.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016