Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
SCDCOC Popăuţi pregateste omologarea oilor karakul cu pielicele sur si albe
Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor (SCDCOC) Popăuţi din judeţul Botoşani a prezentat, duminică, în cadrul unei expoziţii de animale, noua rasă de caprine pentru carne şi lapte. Directorul staţiunii, Ilie Chiorescu, susţine că noua rasă a fost realizată pentru prima dată în România, în urma încrucişării a alte două rase.
"Noi am făcut încrucişare între capra locală şi Saanen pentru lapte şi Boer pentru carne. Am urmărit în unele experienţe creşterea producţiei de lapte şi de carne", a afirmat Chiorescu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
SCDCOC Popăuţi va începe, în acest an, activitatea de cercetare pentru crearea oilor pentru carne. De asemenea, staţiunea de cercetare urmează să omologheze, în luna octombrie, oaia karakul maro, pentru care cercetătorii lucrează de aproape 20 de ani. Ei pregătesc şi omologarea raselelor karakul cu pielicele sur şi alb. "Nu numai costurile sunt mari. Activitatea nu se desfăşoară în unu-doi ani, ci este de lungă durată. Activitatea de ameliorare în zootehnie trebuie făcută pe o perioadă mai lungă", a mai declarat Chiorescu.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News