Statiunea de Cercetare Dezvoltare in Legumicultura Buzau a omologat, in 2007, soiul de tomate Capriciu, un soi de tip "cireasa" tolerant la seceta la care cercetătorii buzoieni au lucrat vreme de 6 ani. Potrivit descrierii cercetatorilor, Capriciu este un soi de tomate tip cireasa, cu crestere nedeterminata, productiv, destinat cultivarii in spatii protejate si camp deschis. Fructele sunt rotund inalte, de circa 25 g si se remarca prin gustul placut, dulce, coloritul rosu intens si aroma deosebita. Se pot recolta si in ciorchine si sunt destinate consumului in stare proaspata si industrializarii - conservate la borcan in suc de tomate. Tomatele Capriciu au rezistenta buna la depozitare si plasticitate ecologica mare.
Statiunea de Cercetare si Productie Legumicola Buzau s-a "nascut" in 1957 sub numele de Statiunea Experimentala Legumicola, avand ca scop promovarea legumiculturii moderne, bazate pe cunostinte teoretice, in perimetrul traditional al bazinului Buzau si judetele limitrofe. Unitatea este situata in partea de nord-est a orasului Buzau, avand terenuri in exploatare atat la centru cat si in zonele Crang, Simileasca si Verguleasa.
Din punct de vedere termic, zona se caracterizeaza prin temperatura medie anuala de 10,5 0 C, iar media multianuala a precipitatiilor este de 512 mm/m2. Ca tipuri de sol domina cele tinere, in curs de evolutie (aluviuni) pe 49,3% din suprafata urmata de molisoluri, 46% din suprafata si soluri halomorfe pe 4,2% din suprafata.
Activitatile SCDL Buzau sunt orientate in doua directii:
1) activitatea de cercetare care cuprinde domeniile: genetica, ameliorare si producere de seminte, protectia plantelor, tehnologie, agrochimie si floricultura.
Suprafata campurilor experimentale este de 12 ha din care 2 ha culturi protejate (solarii) si 1600 m2, pe care se amplaseaza anual peste 50 de experiente, aferente la cca. 30 de teme de cercetare contractate cu Academia de Stiinte Agricole, Institul de Cercetare pentru Legumicultura si Floricultura Vidra, Regia Autonoma Plafar Bucuresti, Institutul de Cercetari pentru Pedologie si Agrochimie Bucuresti.
2) activitatea de dezvoltare se desfasoara pe o suprafata de 475 ha. Terenurile sunt organizate in 6 ferme, din care 3 au ca obiectiv principal producerea de seminte iar celelalte au activitate mixta – producerea de legume pentru consum, extratimpurii si de sera si seminte de legume.
Principalele rezultate obtinute la SCDL Buzau
In activitatea de ameliorare au fost create soiurile:
- Ceapa: Aurie de Buzau si Diamant;
- Varza: Toamna, Magura si de Buzau;
- Tomate: Buzau 22, Buzau 47, Buzau 1600, Diana, Capriciu;
- Vinete: Dragaica.
In activitatea de producere de seminte sunt mentinute autenticitatea si puritatea biologica a 15 specii si 24 de soiuri de legume, iar in sectorul de dezvoltare sunt inmultite peste 30 de soiuri de legume si flori. Sunt in curs de omologare o clona de usturoi si o linie de pepene galben.
Unitatea este titulara a 12 brevete de inventie inregistrate la O.S.I.M. Romania.
Statiunea de Cercetare si Productie Legumicola Buzau s-a "nascut" in 1957 sub numele de Statiunea Experimentala Legumicola, avand ca scop promovarea legumiculturii moderne, bazate pe cunostinte teoretice, in perimetrul traditional al bazinului Buzau si judetele limitrofe. Unitatea este situata in partea de nord-est a orasului Buzau, avand terenuri in exploatare atat la centru cat si in zonele Crang, Simileasca si Verguleasa.
Din punct de vedere termic, zona se caracterizeaza prin temperatura medie anuala de 10,5 0 C, iar media multianuala a precipitatiilor este de 512 mm/m2. Ca tipuri de sol domina cele tinere, in curs de evolutie (aluviuni) pe 49,3% din suprafata urmata de molisoluri, 46% din suprafata si soluri halomorfe pe 4,2% din suprafata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Activitatile SCDL Buzau sunt orientate in doua directii:
1) activitatea de cercetare care cuprinde domeniile: genetica, ameliorare si producere de seminte, protectia plantelor, tehnologie, agrochimie si floricultura.
Suprafata campurilor experimentale este de 12 ha din care 2 ha culturi protejate (solarii) si 1600 m2, pe care se amplaseaza anual peste 50 de experiente, aferente la cca. 30 de teme de cercetare contractate cu Academia de Stiinte Agricole, Institul de Cercetare pentru Legumicultura si Floricultura Vidra, Regia Autonoma Plafar Bucuresti, Institutul de Cercetari pentru Pedologie si Agrochimie Bucuresti.
2) activitatea de dezvoltare se desfasoara pe o suprafata de 475 ha. Terenurile sunt organizate in 6 ferme, din care 3 au ca obiectiv principal producerea de seminte iar celelalte au activitate mixta – producerea de legume pentru consum, extratimpurii si de sera si seminte de legume.
Principalele rezultate obtinute la SCDL Buzau
In activitatea de ameliorare au fost create soiurile:
- Ceapa: Aurie de Buzau si Diamant;
- Varza: Toamna, Magura si de Buzau;
- Tomate: Buzau 22, Buzau 47, Buzau 1600, Diana, Capriciu;
- Vinete: Dragaica.
In activitatea de producere de seminte sunt mentinute autenticitatea si puritatea biologica a 15 specii si 24 de soiuri de legume, iar in sectorul de dezvoltare sunt inmultite peste 30 de soiuri de legume si flori. Sunt in curs de omologare o clona de usturoi si o linie de pepene galben.
Unitatea este titulara a 12 brevete de inventie inregistrate la O.S.I.M. Romania.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News