Schimbari pentru fermieri. Legea irigatiilor va suferi modificari
Publicat la data de 08 Apr. 2022 in:
Stiri Schimbarile pentru fermieri vin printr-un proiet de lege depus in Parlament. Principala schimbare vizeaza extinderea sistemului national de irigatii prin infiintarea unor sisteme locale sau microsisteme.
Modificarea legislatiei privind irigatiile a fost anuntata miercuri de catre Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Acesta a anuntat introducerea sistemelor locale sau a microsistemelor de irigat la ferme. Costurile de energie si apa vor fi reduse cu ajutorul acestor schimbari si ar aduce un sprijin major fermierilor ce folosesc astfel de sisteme.
Modificari la nivelul Legii 138 privind irigatiile
Deputatul Florin Barbu impreuna cu Ministrul Agriculturii doresc sa aduca modificari la nivelul Legii 138 privind irigatiile. Obiectivul acestui proiect este de a sprijini fermierii. Introducerea sistemelor de irigatii locale si a sistemelor de irigatii la nivelul fermelor dau posibilitatea fermierilor sa-si elaboreze microsisteme de irigat pentru a le deservi nevoilor principale.
Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF) se va ocupa de intreaga documentatie in normele de aplicare ale legii. Printr-o cerere depusa de catre fermieri pentru instiintarea sistemului de irigatii locale, agentii ANIF vor fi cei care vor obtine toate avizele de la autoritatile cu atributii in domeniu.
Sprijin adus fermierilor pentru microsisteme de irigat in ferme
Modificarea legislativa vine ca rezolvarea si la o alta problema solicitata de fermieri. Deconectarea cu pana la 50% a energiei utilizarii pentru irigatii era pe lista ministrului de peste un an de zile. In prezent, se cauta solutii pentru implementarea si reducerea costurilor apei pentru irigat, pentru cei ce au contracte cu ANIF si beneficiaza de apa gratuita pana la statiile de punere sub presiune.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
In luna martie s-a inceput umplerea canalelor pentru irigatii, iar unuii fermieri au inceput sa irige. "Primele umpleri de canale au inceput în 19 martie si am continuat dupa aceea in toata luna martie, in majoritatea zonelor in care suprafata de irigat este viabila, vorbim de 1,3 milioane de hectare. Sunt deja contracte incheiate intre fermieri si ANIF si se poate iriga. Deja am vazut ca multi fermieri au aplicat irigari", conform Ministrului Agriculturii.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Fabrica de Zahar Bod reia productia
Compania Best Achizitii S.R.L are in plan sa-si reia productia de zahar din sfecla de zahar in 2023. Incepand cu 1 noiembrie 2022, compania va demara procedura de negociere si achizitie de sfecla de zahar de la producatorii si asociatiile de producatori interesate.... citeste mai mult>>
Afacere profitabila pe un teren de 100 mp
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana la 30.000 de euro pe an doar prin cultivarea si comercializarea de flori in ghiveci.... citeste mai mult>>
Planta care iti aduce 100.000 de euro la hectar
Schisandra, planta cu cinci arome, este o planta lemnoasa originara din China si Japonia. Schisandra chinensis este un medicament traditional chinezesc, care a fost inregistrat pentru prima data in cartea farmaceutica antica "Shen Nong Ben Tsao Ching" ca medicament superior si a fost folosit de mii ... citeste mai mult>>